Sådan passer du på hunden i varmen

hund i varmen
Du kan hjælpe hunden med at kommer godt igennem den varme sommer.

Se her hvordan du bedst hjælper hunden gennem de varme dage.

Det kan være hårdt at være hund i sommervarmen, og det er din opgave som hundeejer at passe på hunden i varmen. Få tips til hvordan din hund får det bedste ud af sommeren.

Lad ikke hunden være i bilen

Det sker hyppigt, at hundeejere efterlader deres hund i bilen – også på varme og solrige sommerdage. Vinduet er måske åbnet nogle centimeter, så hunden kan få luft, men bilen kan hurtigt udvikle sig til en sauna for hunden.

Bidro aflang Ledflex

Temperaturen stiger hurtigt i bilen, når den står i solen, selv hvis det ikke er meget mere end 20 grader udenfor. En hund, som bliver varm, kan ikke svede på samme måde som os mennesker. De slipper af med varmen ved at ”halse”, dvs. hunden kommer af med varmen gennem åndedrættet, hvorfor den hurtigt taber en masse væske. Efterlad ikke hunden i bilen!

Prøv at undgå solen

Når solen er på sit højeste, skal du helst undgå den lange gåtur med hunden. Den kan du til gengæld gemme til om morgenen eller aftenen, hvor temperaturen er lavere. Det gælder generelt, at du skal undgå at aktivere hunden for meget, når middagssolen er fremme. Så vent med de helt store udflugter, til solen ikke er så skrap. Er dig og hunden alligevel taget på tur, skal du huske at have rigeligt med vand med, så hunden hverken tørster eller får det for varmt.

Dehydrering

Undgå din hund dehydrerer ved altid at give den ubegrænset adgang til frisk og køligt vand – både inde og ude. Du kan med fordel have flere vandskåle stående, da de oftest vil drikke mere i varmen.

Novasel - Perskindol

Sørg for skyggepladser i haven

Det er vigtigt, at din hund altid har mulighed for at søge skygge, når I er ude i haven. Ligesom os selv, kan hunden blive overophedet, hvis den befinder sig i solen længere tid af gangen.

Større buske og træer er gode skyggegivere. Har du ikke større beplantning i haven, kan du slå en parasol op, som hunden kan ligge sig ind under. Det gør, at hunden nemmere kan klare sommervarmen i haven.

Køl hunden med badebassin eller kølemåtte

Et badebassin med køligt vand er perfekt til at nedkøle en vandhund. Badebassinet gør det nemt for hunden at tage sig en dukkert, når sommervarmen bliver for meget. Den kan også blot dyppe poterne i det kolde vand, og på den måde regulere kropsvarmen. Vandtemperaturen skal være omkring 15 – 20⁰C.

Det er dog ikke alle hunde, som naturligt søger vandet, hvorfor en kølemåtte er et godt alternativ til badebassinet. Kølemåtten holder hunden kølig på varme dage ved at absorbere hundens kropsvarme og sende det ud i luften gennem fordampning.

Prøv med lækre hundeis

Sommer betyder is – og hunden kan sagtens være med her. Hundeis er en ideel snack til at køle hunden ned med, og så er de ovenikøbet nemme og hurtige at lave.

Sådan gør du

Fyld vådfoder i bunden af din form eller dit krus i et 4 cm tykt lag.
Stik en tyggepind ned i midten af vådfoderet, så det sidder godt fast.
Stil ’isene’ i fryseren et par timer, og server dem til hunden.

Kilde: Agria Dyreforsikring og Plantorama.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe