Lene Beier: Jeg ville gøre det igen…

Lene Beier - TV vært om at bygge hus. Jeg ville gøre det igen, siger hun

”Hvis vi mistede huset på en eller anden måde, så ville jeg gøre det igen”. Sådan fortæller Lene Beier om sit forhold til et husprojekt, der tog et helt år, men som endte ud i familiens drømmebolig.

Den populære og smilende TV-vært Lene Beier rejser landet rundt med TV2 programmet Landmand søger Kærlighed. På hjemmefronten er Lene Beier godt forankret i den lille hyggelige by Søvang ved Dragør med manden Anders og parrets to drenge på 7 og 10 år.

Jorden rundt

Hus & Have avisen talte med Lene Beier, da hun var på vej hjem fra Hammel i Jylland. Her havde hun været på optagelse med en af deltagerne fra Landmand søger kærlighed – Jorden rundt. I dette program følger Lene Beier tre danske landmænd, der bor i udlandet, men som savner en dansk kæreste.

Bidro aflang Ledflex

Det bedste vi nogensinde har gjort

Indtil for små to år siden boede familien i en dejlig lejlighed på Frederiksberg. Men drømmen om at bo tæt ved vandet og naturen fik familien på boligjagt.

”Vi har altid vidst, Anders og jeg, at vi ville bo tæt ved vandet. Jeg kommer jo fra Skive og har været vant til at bo, hvor der er højt til loftet og tæt på skov, natur og vand: Men det var ikke bare lige sådan at finde et hus, man både havde råd til og som lå ud til vandet. Vi kiggede i lang tid og fandt det her hus, der virkelig trængte til en overhaling”, fortæller Lene Beier.

Det skulle vise sig at blive et stort projekt for Lene Beier og hendes mand Anders, inden du kunne flytte ind i drømmeboligen.
Lene Beier ville gerne bo tæt på skov, natur og vand. Det lykkedes at finde beliggenheden, men huset trængte til en overhaling.

Som en lille tidslomme

Lene Beiers mand, Anders, arbejder til daglig med at sætte boliger i stand, så parret søgte noget der skulle istandsættes, så de selv kunne sætte deres præg på det. ”Vi faldt for beliggenheden, men selve huset var som en lille tidslomme, der stod fuldstændig, som da det blev bygget i slutningen af 70’erne”, fortæller Lene Beier og fortsætter: ”Der er ikke noget værre end at finde noget, der ikke lige er ens smag, men som stadig er for godt, til at smide ud. Det her hus var dårligt i forhold til isolering og energi, så det var bedst at rive ned og bygge op. Til sidst var der kun rendefundamentet tilbage”.

Novasel - Perskindol

Efter et helt års byggeprojekt kunne familien flytte ind i deres drømmebolig.

TV vært Lene Beier i haven med famililen
Det er det bedste vi nogensinde har gjort, smiler Lene Beier.

I modsætning til hvad nogen måske har en opfattelse af, så er intet i huset sponsoreret, selv om en tv-kanal fulgte byggeprojektet. ”Vi besluttede os for, at jeg skruede op for arbejdet i byggeperioden, og Anders var byggeansvarlig. Han var nærmest fuld tid på byggeprojektet. Der er mange beslutninger, og man skal nærmest tage stilling til hver en møtrik, og det tager virkelig lang tid. Men det er det bedste vi nogensinde har gjort”, siger en glad Lene Beier.

Bidt af en havenisse

Til foråret 2019 kan man på TV2 Fri følge tilblivelsen af Lene Beiers have. ”Jeg er blevet havemand. Det er min første have, og jeg er fuldstændig bidt af en gal havenisse”, griner Lene Beier. Lene Beier, der er uddannet biologilærer, har hele tiden vidst, at haven skulle være en vild strandeng. ”Folk går forbi og tror, vi har glemt at slå græs, men nej, det skal se sådan ud. Med min baggrund var det vigtigt med et rigt dyreliv – både insekter, pindsvin og hvepse. Og så er det et blomstermekka – der er blomster over alt. Jeg er vild med roser, specielt stokroser”.

Du kan følge Lene Beier på rejse til Portugal, Uganda og Australien i Landmand søger kærlighed – Jorden rundt, der kommer til april på TV2.

Læs også om Sara Lygum, der opfordrer til mere at gå efter mavefornemmelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe