Marts Quiz for kvikke hoveder

Marts quiz for kvikke hoveder

Marts Quiz for kvikke hoveder er 10 hurtige spørgsmål om almen viden – og måske lidt mere… Du finder svarene nederst på siden.

Marts Quiz

1:
Forårsjævndøgn er når dag og nat er lige lang – 12 timer. Hvornår falder forårsjævndøgn i 2024?

A: 20. marts                       B: 21. marts                       C: 22. marts

2:
Palmesøndag falder i år et antal søndage efter fastelavn:

A: 5               B: 6               C: 7

3:
Når du planter blomsterløg skal de altid sættes

A: med spidsen nedad       B: med spidsen opad       C: med spidsen vandret

4:
Ifølge Planloven må du opholde dig ubegrænset i dit sommerhus i perioden

  A: 1/2 – 30/11                     B: 1/3 – 31/10                     C: 1/3 – 30/9

5:
Store Bededag blev afskaffet i 2023. Store Bededag stammer fra en forordning i 1686 og faldt altid

 A: 2. fredag efter påske     B: 3. fredag efter påske     C: 4. fredag efter påske  

6:
Flere haveejere interesserer sig for at anlægge et regnvandsbed der også kaldes

 A: LAR         B: LUR          C: LIR

7:
Biodiversitet får stor opmærksomhed. Jo mere plantemateriale der er i haven, betyder

A: mindre CO2 lagres        B: mere CO2 lagres          C: CO2 går i sig selv

8:
Tag og tagrender er vigtigt for husets sundhed. Hvert år falder i gennemsnit X tons nedbør: 

A: 50 tons                           B: 75 tons                           C: 100 tons

9:
LED pærer er energivenlige ift. gløde-og halogenpærer. Hvor meget mindre strøm bruger LED?

  A: 1-2 gange                       B: 3-4 gange                       C:4-5 gange

10:
Alle skal sortere husholdningens affald. Hvad må ikke komme i spanden med madaffald?

 A: teposer                           B: bagepapir                     C: æggeskaller

Du kan se svarboksen for de ti spørgsmål herunder.

Bidro aflang Ledflex
Marts quiz for kvikke hoveder

SVARBOKS

SVAR: 1:A; 2:B; 3:B; 4:B; 5:C; 6:A; 7:B; 8:C; 9:C; 10:B

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe