Start året med gode vaner og drop urealistiske nytårsforsæt

Nye vaner er nemmere vha fællesskaber

Mange starter et nyt år med nytårsforsæt, gode intentioner og planer om et sundere liv. Der skal være mere fokus på fitness, træning og sund livsstil, og målet er mere overskud i hverdagen, en sundere og pænere krop. Mange erkender også stille og roligt efter en periode, at det kan være svært at holde det høje ambitionsniveau, man havde aftalt med sig selv. Det, der skulle være nye gode vaner, kan vise sig at være svære at forblive gode vaner. Men der er en faktor, der kan hjælpe dig til at få de nye ændringer ind i din hverdag, så de forbliver gode vaner. Og som gør fitness, træning og sund livsstil en del af din hverdag du ikke kan undvære.

gode vaner med fitness
Lav fællesskaber og aftaler om f.eks. din fitness træning. Det gør det nemmere at komme afsted.

Gode vaner – det forpligter at have en aftale

For at have størst sandsynlighed for at lykkes med den (nye) gode vane, så bør man forpligte sig med andre end sig selv. Det mener Thomas Arentsen, der har været i fitnessbranchen i 25 år. Har man givet sig selv et løfte, er det nemmere at løbe fra det, hvis det kun er en selv, der kender til det. Det bedste trick for at holde fast i en ny god vane er ganske enkelt at dele den med andre. At lave et fællesskab omkring et mål giver større succesrate. Og det er uanset om det er rygestop eller løbetræning.

Bidro aflang Ledflex

Det er alt andet lige nemmere at finde (dårlige) undskyldninger for at springe f.eks. træningen i fitnesscentret over, når man kun står til regnskab over for sig selv. I forhold til træning giver det derfor rigtig god mening at have en træningsmakker.

Det bliver altså bare sværere at læne sig tilbage i sofaen, hvis der sidder nogen og venter på en nede i centret. Desuden gør det jo også kun træningen sjovere, når man kan dele oplevelsen med nogen, siger Thomas Arentsen.

Se mere om at dyrke fællesskabet når du gerne vil i mål med nye gode vaner:

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe