Skal du have hvalp?

Skal du have hvalp? Se gode råd omkring foder og lign. her.

Foråret nærmer sig, solen er begyndt at vise sig og der bliver grønnere rundt om os. Det er også højsæson for dyrebørn, og skal du have hvalp er her gode råd fra Brogaarden.

Med foråret følger alle dyrebørnene både i naturen, men også blandt husdyrene. Selvom mange af dyrene får unger hele året, er foråret højsæson for dyrebørn. Der er derfor også mange som får et nyt familiemedlem i disse dage. Eller overvejer at anskaffe sig en hund eller kat.

Der er mange overvejelser der er fornuftig at gøre sig inden man bestemmer sig for hvilken hund, som passer ind i den familie du har.

Bidro aflang Ledflex

Gode oplevelser fra start

Efter den lange ventetid, får man endelig sin lille hundehvalp hjem. Alle ønsker at give sin hund den bedste start på livet. Fyldt med gode oplevelser og indlæring af kompetencer. Men hvordan sikrer man sig alt dette igennem en god og sund ernæring?

Kropsstørrelse og energibehov

Hvordan du bedst fodrer din hvalp, afhænger af flere ting. Både kropsstørrelse og energibehov spiller ind. De små racer har et højere energi- og proteinbehov relativt til deres kropsstørrelse sammenlignet med hvalpe af store racer. Til gengæld, har store racer brug for et reduceret fedt-, fosfor- og calciumindhold. Et højt energi- calcium- og fosforindtag kan medføre for hurtig tilvækst specielt hos hvalpe af store racer. Dette er dog ikke foreneligt med sund knoglevækst og –udvikling.

Specifikt hvalpefoder

Da hvalpe har et større energibehov end voksne hunde, og evnen til at fordøje og udnytte næringsstoffer langsomt udvikles, har hvalpe et større næringsstofindtag relativt til størrelse, i forhold til voksne hunde. Dette er også en af grundene til at hvalpe har brug for et specifikt hvalpefoder. Dette gælder i øvrigt også drægtige og diegivende tæver der også anbefales at tilbydes hvalpefoder fra ca. en måned før de får hvalpe til efter hvalpene er vænnet fra, da dette også er en energikrævende proces.

Novasel - Perskindol

Så skal du have hvalp, bør du være opmærksom på foder for at få en sund og glad hund.

LÆS OGSÅ: Er din hund overvægtig? se her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe