Thomas Rathsack

Thomas Rathsack: Lev for helvede!

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack er lige nu aktuel både på TV2 med serien ”Korpset” og med seneste bogudgivelse ”Kollaps”.

”Jægerkorpset er som en elitær verden. Det er kun 10% af dem der søger, der faktisk optages. Det betyder, at de mennesker, der repræsenterer den verden, også er nogle kompetente profiler. Og det interesserer folk.” Tidligere jægersoldat Thomas Rathsack fortæller om interessen for TV2 programmet ”Korpset”. Programmets deltagere er denne sæson 12 kendte danskere, der prøver kræfter med dele af optagelsesprøven til Jægerkorpset. ”Der er traditionelt en interesse for specialstyrker, da det for mange er en lidt mystisk verden. Det var det også for mig som ung.”

Sådan!

Som barn var Thomas Rathsack rådvild i mange af livets forhold. Han var ikke god i skolen, og følelsen af ikke at slå til blev forstærket yderligere af, at han kom fra en akademisk familie. Måske derfor blev der søgt andre veje. ”Jeg søgte ud i naturen og i skoven, og jeg følte mig draget af det fysiske liv.”

”Jeg stiftede for alvor bekendtskab med Jægerkorpset første gang, da jeg læste tidligere jægersoldat Carsten Mørch’s bog ”Sådan!”. Bogen åbnede et vindue ind til en verden, som jeg ikke kendte, og jeg blev dybt fascineret af det, jægersoldaterne stod for. Derefter gik det slag i slag med at forbedrede mig i en periode på 10 år, hvor jeg havde optagelse i Jægerkorpset som mål. Jeg byggede min fysik op, kom ind i forsvaret og på min 23års fødselsdag startede jeg på optagelsesforløbet og kom igennem det.”

Opsparet rastløshed

En liv som jægersoldat er selvfølgelig ikke det, de fleste kalder en normal tilværelse. I en periode fra 2001 til 2009 var Thomas Rathsack væk 8 måneder om året. ”Jeg var kun hjemme 4 måneder om året, så der var ikke rigtig mulighed for at bygge rede eller have en fast base. Men det var heller ikke det, jeg søgte. Jeg har aldrig været en redebygger – jeg er alt for rastløs.”

”Når man kom hjem var det ikke nemt at falde til ro. Man havde en opsparet rastløshed i kroppen. Det var en kolossal kontrast fra at have været i Afghanistan eller Irak, og så komme hjem og gå ned og handle i netto. Jeg trak mig altid lidt fra sociale sammenhænge, for selvfølgelig var man påvirket af at have være udsendt.”

”Jeg har også arbejdet som humanitær minerydder, og der finder man jo ud af, hvor godt man har det. Og hvor privilegeret vi er. Jeg kan tage mig selv i lidt brok og sige: ”hey kammerat, har du virkelig noget at brokke dig over?”

Jeg er selvfølgelig med på, at vi alle kan opleve reelle problemer, men jeg synes nogen gange, at man skal forsøge at perspektivere det. Helt grundlæggende er vi meget privilegeret at leve i et land, som vi gør.”

Kollaps og personlig attitude

Thomas Rathsack har netop udgivet sin 5. spændingsroman i serien om jægersoldaten Michael Plessner.

”Det lå ikke i kortene at jeg skulle blive forfatter. Jeg skrev min selvbiografi i 2009 og i den proces fandt jeg ud af, at jeg dels godt kunne lide det og ikke var helt skæv til at skrive. Skriveprocessen er dog meget kontrastfuldt, fra da jeg var i forsvaret. Men det var jo en anden tid. Sådan er det bare.”

Thomas Rathsack oplever at processen med at skrive, også kan få ting til at falde på plads for den tidligere jægersoldat:
”Det at skrive oplever jeg som en rar proces, og når jeg skriver er det ofte om ting, jeg selv har oplevet. På den måde har det også en terapeutisk funktion. Der er ligesom nogle ting, der kan falde på plads, når jeg skriver. Der kan blive åbnet for nogle ventiler, da jeg kan identificere mig med min hovedperson.”

Lev for helvede!

Thomas Rathsack er nu ved at færdiggøre en bog om personlig attitude, der udkommer til september. Et emne der interesserer ham meget, og som han holder foredrag om til efteråret.

Derudover har han netop lanceret et online coachforløb. Her kan man booke Thomas Rathsack som mentaltræner og få et velment ”spark bagi” for at komme i mål med at ”udnytte sit potentiale og blive en stærkere udgave af sig selv. (se mere på www.levforhelvede.dk).

Thomas Rathsack
f. 4. marts 1967 (54 år)
Tidligere jægersoldat, forfatter, medvirker i TV2 programmet ”Korpset”

LÆS OGSÅ om håndbold landstræner Nikolaj Jacobsen: Haven er til at spille bold i!

More Stories
sund og nem smoothie
Opskrift: Nem sund smoothie