Undgå at vejsalt giver problemer for hundens poter

Vejsalt kan give problemer for hundens poter

Sådan beskytter du din hunds poter mod vejsalt i vinterkulden

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter. Derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Bidro aflang Ledflex
Vejsalt kan give problemer for hundens poter

Årets koldeste måneder er over os, og det betyder lave temperaturer og glatte veje. Det er blandt andet er medvirkende til, at der bliver spredt store mængder salt, så vi kan færdes sikkert. Det bør man som hundeejer være særligt opmærksom på, når man er afsted på sine daglige gåture. Hundens poter kan nemlig blive irriteret af vejsaltet. Sådan lyder opfordringen fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura:

Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan vinterkulden være hård. Ved lave temperaturer er der risiko for kuldeskader hos hunde. Her er hundens poter et af de områder, som rammes først. Det skyldes, at vejsalt kan være årsag til smerte og skader. Saltet kan nemlig sætte sig fast i poterne, fortæller Hanne Friis, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark.

Ifølge Hanne Friis er der imidlertid flere ting, hundeejere selv kan gøre for at sikre, at hundens poter kommer godt og sikkert gennem vinterens kolde måneder.

Novasel - Perskindol

Gode råd til hundeejeren om vejsalt

I tilfælde hvor du er i tvivl, om din hund lider af smerte i poterne grundet vejsalt, kræver det blandt andet, at man holder øje med tegn som øget slikken eller gnaven i poterne:

Hvis hunden begynder enten af bide eller slikke sig på poterne efter en gåtur, er det ofte de første symptomer på, at vejsaltet generer. Derudover er det en god idé at holde øje med tegn som rødme eller irritation mellem trædepuderne. Også ændringer i gangart eller usikkerhed under gang er værd at bemærke, siger Hanne Friis og fortsætter:

For at undgå at hunden får smerte i poterne, anbefaler vi blandt andet at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve. Der er for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne – og derudover kan man også anvende potesokker i tilfælde, hvor potterne er meget sarte. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel også vaske hundens poter med lunken vand. Derefter tørrer du forsigtigt efter med et håndklæde.

Afslutningsvis påpeger Hanne Friis, at det er vigtigt at kontakte egen dyrlæge, hvis man oplever, at sin hund har vedvarende smerte i poterne efter en gåtur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe