Mette Blomsterberg er uddannet konditor og har fået danskerne med på en bagebølge. Efter en uges praktikforløb som konditor i 8. klasse, var Mette Blomsterberg ikke i tvivl om, at det var den vej hun skulle gå.

Det gør mig stolt

”Det gør mig stolt helt ind i knoglerne, at jeg har været med til at få danskerne til at bage mere, og endda bage med deres børn. Det var oprindeligt den mission jeg var på, da jeg tog mine egne piger med i køkkenet i min programmer ”Det søde Liv”.

Vi skal leve med lidt rod og klister på gulve og vægge

Mette Blomsterberg fortæller om, hvordan det har været at opleve danskerne tage hendes passion for bagekunst til sig.

En passion der i den grad også har smittet af i Blomsterbergs eget køkken. ”Børn er utroligt gode til at ”lege med i køkkenet”, hvis vi voksne forstår, at de skal guides og løftes, men også slippes lidt løs. Vi skal leve med lidt rod og klister på gulve og vægge, mens det står på. Men resultatet af vores tålmodighed er helt utrolig givende. Man får børn, som får en interesse i, hvad man putter i munden og fylder sin krop med. Man får børn, der kan begå sig i et køkken, og det er for mig lige så vigtigt, som det er at lære at læse og regne.”

Hvis man har oplevet Mette Blomsterberg på TV, kan man ikke undgå at bemærke hendes gode energi og entusiasme. Hun er også iværksætter med egen produktlinje ”Blomsterbergs” med bageudstyr og tilbehør til køkkenet, ligesom hun holder online kurser og events: ”Jeg siger ja til de arbejdsopgaver, som jeg kan mærke jeg gerne vil. Det er selvfølgelig noget, som er blevet mere udtalt med alderen. Jeg har stor tiltro til, at mennesker kan mærke dig i det du laver, hvis du mærker det selv.”

Mit køkken er mit domaine

For Mette Blomsterberg er køkkenet ikke kun en arbejdsplads men også et helle: ”Jeg elsker at lave mad og det har jeg altid gjort. Mit køkken er mit domaine, men også mit helle. Det er oftest mig der laver mad, men både pigerne og Henrik gør det også, og de er tilmed gode til det.”
”Vi dyrker nogle enkle ting, som bare er så dejlige lige at kunne plukke og tage med ind. Det er især krydderurter der fylder bedet, brombær og hyldeblomst i baghaven og så selvfølgelig blomster. Vi er heldige at have masser af lokale gårdbutikker rundt omkring os, hvor det jo bare gælder om at fylde fryseren mens årstiden byder på de gode danske råvarer. På den måde kan man få den dejlige sommer til at vare længere…”

  • Mette Blomsterberg (f. 1970)
  • Gift med Henrik Jæger Blomsterberg, sammen har de to døtre (Laura 21 & Maja 17)
  • Uddannet konditor fra Kransekagehuset, Ny Østergade i København
  • Kendt fra TV bl.a. ”Det søde liv”, dommer i ”Den store bagedyst”, ”Price & Blomsterberg”, ”Sukkertoppen” og ”Vild med dans”
  • Forfatter til flere opskriftsbøger
  • Foredragsholder
  • Produktudvikling-konsulent
  • Se mere på metteblomsterberg.dk

Læs også om Birgit Aabye: Vi skal bare turde gøre det.