Konkurrencen er slut! Vinderen har fået direkte besked.

Vind Vilde naturhaver i konkurrence

Vind Den vildeste havebog Vilde naturhaver

DEN VILDESTE HAVEBOG – Vilde naturhaver

“Vis mig din jord, og jeg skal sige dig, hvilken naturhave, du kan anlægge. En vild naturhave behøver altså ikke at ligne noget, der er kastet ned fra en flyver.”, fortæller bogaktuelle Jens Thejsen.

I følge Jens Theisen handler det ikke om at lade stå til. I naturhaven handler det om, at efterligner naturens egen æstetik, og i naturen er asymmetri og skævhed altid i fokus. At få succes med det vilde udtryk i haven, handler i høj grad om at tænke naturen ind. Forstå sit sted, lade haven udfolde sig naturligt, og være åben over for det uforudsigelige.

Bidro aflang Ledflex
Vind Vilde naturhaver i konkurrence
Den vildeste havebog – Vilde naturhaver.

Vilde naturhaver – Få en række konkrete forslag

I “Vilde naturhaver” præsenterer Jens Thejsen en række konkrete forslag til forskellige habitathaver – haver inspireret af de naturlige forhold, der hersker på grunden og i den omgivende natur. I nærheden af skov, for eksempel, er det oplagt at anlægge en skovhave eller en havelund. Har man sommerhus nær en strand, er det en fordel at tilpasse haven den sandede jord, og ligger haven i et område, der ofte bliver oversvømmet, er det smart at udnytte vandet og plante noget, der passer til det fugtige miljø.

Plantelister og arter frem for sorter

Ledsaget af plantelister og mere end 200 fotos forklarer Jens Thejsen, hvorfor man bør vælge arter frem for sorter, flerårige og hjemmehørende planter frem for enårige og ikke-hjemmehørende. Og hvorfor det er så vigtigt at bevare gamle og døde træer, at kende sin jordtype og skabe levesteder for både dyr, planter, alger, bakterier og svampe.

Nærmeste forhandler oplyses på:
Koustrup & Co.: +45 44 95 17 77 / www.koustrupco.dk

Novasel - Perskindol

Vilde naturhaver
Udkommer: 15. marts 2023
Forfatter: Jens Thejsen
Format: H: 285 mm, B: 214 mm
Indbundet, 224 sider
ISBN: 978-87-931-5984-6
Vejl. udsalgspris: 288,-

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe