Forårstjek af huset – dette skal du være opmærksom på

villa forårstjek af hus
Foråret er et godt tidspunkt at tjekke huset for skader.

Foråret er en god anledning til at tjekke huset for skader, som kan være opstået i løbet af efteråret og vinteren.

Jo før du får repareret en begyndende skade på dit hus, jo bedre. Vær opmærksom på, at forsikringen ikke dækker misligehold. Se her, hvad du bør tjekke, inden du nyder foråret.

Bidro aflang Ledflex

Tjek facaden

Fugerne i murstenene er særligt udsatte. Vinterens minusgrader kan forårsage frostspringninger, som får mørtlen til at smuldre væk. Har huset en pudset facade, bør du kigge efter revner, skjolder og løst puds, der kan dække over fugt- og frostskader.

Har huset træværksfacade, bør du kigge efter om farven har udviklet sig. Er træet lysnes, er det tegn på, at det trænger til træbeskyttelse, hvorimod det kan være tegn på svamp, hvis træet er skjoldet med mørke lag.

Se også soklen

Se efter revner og sprækker i soklen. Det kan være de bare kan pudses op, men det kan også være tegn på en større skade.

Novasel - Perskindol

Vinduer og døre

Udover at tjekke ruderne om de er punkteret, bør du se træværket efter. Du kan forsøge at stikke en skruetrækker ind i trærammen. Kan du komme mere end tre til seks millimeter ind, kan det være tegn på fugt.

yderdør

Pas på taget

En af de helt dyre poster er skader i tagkonstruktionen. Derfor er det en god idet at se taget efter – især efter vinteren. Ser du en skade eller er du i tvivl, bør du kontakte en tagtekniker, der kan vurdere omfanget.

tag forårstjek tagkonstruktion

Tjek tagrenderne

Er tagrenderne tilstoppede, kan de medføre fugtskader på husets facade. Sørg for, at der er frit gennemløb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe