Guide til sengetøjsprodukter: Sådan opnår man den bedste søvnkvalitet

sengetøj

Mangel på søvn kan have langvarige negative konsekvenser for et menneskes helbred. I løbet af natten restituerer hjernen, for at bearbejde dagens indtryk og genopbygge kroppen til en ny dag. Hvis ikke dette behov opfyldes, kan det gå ud over ens koncentration og produktivitetsniveau. Gode sengetøjsprodukter kan have stor betydning for søvnkvaliteten, og derfor er det vigtigt at finde et sæt, som både har en æstetisk kvalitetsfaktor og er behageligt at sove med. Denne artikel vil derfor fremlægge en guide til, hvordan man kan opgradere soveværelset, gennem valg af sengetøjprodukter.  

Materiale 

Materialevalget af sengetøjsprodukter udgør det bærende element i denne guide. Der findes en række forskellige materialer, som er ens i udseende, men har egenskaber, der adskiller sig fra hinanden. Du kan læse mere nedenfor for at få et direkte indblik i, hvilke muligheder der findes på markedet. Sengetøjsprodukter behøver ikke alene at blive købt fra en standard kollektion. Bambus er et bæredygtigt materiale, som skræddersys efter miljøvenlige standarder og har en lang levetid. Altså, bedre søvnkvalitet? Prøv bambustøj. Plastik i form af knapper og lynlåse vil derfor også blive lavet af genanvendt plast, for at sikre et fuldbyrdigt, bæredygtigt produkt. Det fleste sengetøjsprodukter laves i bomuld og er fremstillet af tynde og tætvævede garner, som giver stoffet en god absorberingsevne. Den seneste udvidelse inden for bomuldsproduktion er bomuldssatin, som er af højere kvalitet. Trådene er vævet i satinvævning og giver overfladerne et blankt og elegant udtryk, der også er afspejlet i stoffets bløde fornemmelse. 

Bidro aflang Ledflex

Udseende 

Da soveværelset er rummet, som der bruges flest timer i, er det vigtigt at sengetøjsprodukterne også er æstetisk tilfredsstillende at kigge på. Det er almindeligt at gå efter klassiske farver som hvid, grå og mørkeblå, men det er afgørende at gå efter de farver og mønstre, som gør, at man falder til ro i omgivelserne. Mange sengetøjsproducenter har valgt at fokusere på, at både komfort og udseende skal gå op i en højere enhed, da det er bevist, at begge elementer bidrager til en god søvn. Søvnkvaliteten kan også forbedres ved en række andre tiltag, som ikke har at gøre med valget af sengetøjsprodukter. 

Skift af sengetøj 

En god tommelfingerregel for skift af sengetøjsprodukter er, at det bør ske hver anden uge, eller som minimum en gang om måneden. Gennem natten afstøder mennesket både sved, bakterier og døde hudceller, som skal fjernes regelmæssigt, for at sikre en god hygiejne. Kombineret med daglig udluftning og et godt indeklima, bidrager et godt sengesæt til en normal og dyb søvn. Ved køb af sengetøjprodukter, er det vigtigt at kigge efter, om materialet er mærket med OEKO-TEX® STANDARD 100. Det angiver, at produkterne er testet negative for sundhedsskadelige farvestoffer og kemikalier af verdens førende sundhedsmærkning. 

Vask af sengetøj 

Ligesom sengetøjsprodukterne skal skiftes, skal de også vaskes efter de rette forhold. Det meste tøj tåler 60 graders vask og skal som minimum vaskes efter pågældende temperatur. Husstøvmider dør ved 55 grader, og derfor er 60 grader et godt pejlemærke for en hvilken som helst vask. Det kan anbefales at hænge sengetøjsprodukterne til tørre i den friske luft, for en rar og naturlig duft. Den kølige fornemmelse bidrager også til en god nattesøvn, da kølige rum siges at have en beroligende effekt på kroppens nervesystem. Ved køb af nye sengetøjsprodukter, bør det nye sæt altid vaskes, inden det tages i brug. Det skal påpeges, at tøj af god kvalitet vil krybe en lille procentdel i vask, men både farven og formen vil være bibeholdt. Billige sengetøjsprodukter har for vane at krybe en langt større procentdel, og derfor kan man risikere, at materialet vil blive ødelagt, og at produkterne ikke længere har den rette størrelse. Det kan derfor betale sig at investere i sengetøjsprodukter af højere kvalitet, for et langvarigt udbytte. 

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe