Fem gode grunde til at spille i din fritid

smuk kvinde med computer

Hver dag spillere flere millioner personer et spil som Candy Crush. Hvordan kan det egentligt være at mænd og kvinder på tværs af jordkloden nyder at få slik til at forsvinde i det spil? Nedenfor kigger vi på fem gode grunde til at spille computerspil i din fritid.

Kom i bedre humør

En studie fra det amerikanske psykologiske forbund (American Psychological Association) viste i 2013 at korte og simple spil kan bidrage til at forbedre en persons humør og gøre dem gladere. Der var et glimrende eksempel Angry Birds og det gælder ligeledes mere moderne spil som fx Riches of Midgard: Land and Expand, som du kan spille på nettet. Den slags computerspil kan bidrage til et nødvendigt afbræk fra hverdagen, og derfor nyder især mange personer at spille dem efter aftensmaden, når det er blevet tid til at slappe af.

Bidro aflang Ledflex

Bliv bedre til at træffe beslutninger

Når du spiller computerspil, kan du også blive bedre til at træffe beslutninger. Et studie fra Rochester Universitetet i 2010 viste af folk, som er glade for at spille action-spil, var hurtigere til at træffe nøjagtige beslutninger sammenlignet med folk, som ikke gamer, eller som foretrækker computerspil med mindre fart over feltet. Hvis du drømmer om at blive en god beslutningstager, kan du altså overveje at spille et spil i et højere tempo.

Test dine sprogkundskaber

Du kan spille spil på alle de sprog, som du kan drømme om på nettet. Der er ikke overraskende mange spil på engelsk, men du kan også spille på tysk, spansk, italiensk, fransk og alverdens andre sprog. På den måde kan du lære noget, mens du spiller de sjove computerspil. Det gælder især hvis du chatter med dine medspillere eller modspillere, som er med til at tilføje et socialt element.

Det sociale aspekt

Der er flere måder hvor computerspil kan hjælpe dig socialt set. Som nævnt ovenfor kan det i sig selv være socialt, når du spiller mod folk, som du kender eller ikke kender på nettet. Desuden kan det også give dig et godt taleemne. Du kan danne bekendtskaber til andre mænd og kvinder, som også nyder at spille det spil, og det giver jer masser af muligheder for at analysere det sammen.

Novasel - Perskindol

Hjælp til dit parforhold

Det er et lidt pudsigt punkt, men vi ønskede at tænke ud ad boksen. Hvis du tager tid væk fra din partner, plejer du faktisk jeres parforhold. Når du spiller computerspil og lader dine batterier op, får du mere energi og overskud til at fokusere på din partner, når i tilbringer tid sammen. Det er sundt at gå væk fra at være sammen døgnet rundt og at lave alting sammen. Ethvert parforhold nyder enorm gavn af at hver partner har sine egne individuelle hobbier.

Nyd at spille

Der er de fem gode grunde, som vi har nævnt, og der er naturligvis mange flere. Det vigtigste er, at du har et sundt forhold til at spille dine yndlingsspil og at du nyder processen. På den måde kan du høste de positive frugter, som vi har gennemgået her på siden.

Se fem gode grunde til at spille i din fritid ovenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe