Line Franck: Vi gør en forskel

Line Franck fra I hus til halsen
Line Franck er medvært på boligprogrammet I hus til halsen

Den smilende medvært fra DR1 boligprogrammet I hus til halsen – Line Franck – føler sig godt tilpas med at gøre en forskel for deltagerne i programmet.

Vi gør en forskel

”At være læge, jordemoder eller at arbejde i en hjælpeorganisation er jo virkelig noget, der kan flytte bjerge for folk. Det kan en ejendomsmægler ikke. Men i programmet I hus til halsen får jeg lov til at få en snert af det, der gør en forskel for mennesker. For vi gør virkelig en forskel for de mennesker vi er ude hos”, fortæller Line Franck.

Bidro aflang Ledflex

I programmet I hus til halsen hjælper ejendomsmægler Line Franck og medværterne designer Søren Vester og tømrer Dennis Lindequist mennesker, der af forskellige grunde er nødsaget til at sælge deres hus.

Programmet har kørt i 10 sæsoner, hvoraf Line har været med i de sidste 4. Hun mener, at programmet indeholder mange facetter. ”Danmark er et af de lande, hvor vi går allermest op i boligprogrammer og boligmagasiner. Så der er en kæmpe målgruppe. Programmet indeholder jo både ”bygge og hygge” vinklen. Vi viser, hvordan man for få midler kan få et ”nyt” køkken, ændre indretningen i boligen eller bygge et havemøbelsæt. Og så fortæller vi ærlige historier om rigtige mennesker rundt omkring i Danmark. Vi skildrer en bid af Danmark i alle programmer.”

Mere end hussalg

”Programmet er jo så kommet til at handle meget mere om mennesker, og ikke bare om hussalg. Det er næsten det, der rører mig mest. For mange af deltagerne er det en øjenåbner, når de opdager, hvor mange gode mennesker de har omkring sig. Og at det er okay at sige: jeg har brug for hjælp. Det kan vi alle sammen have brug for.”

Novasel - Perskindol

Vi pynter ikke på noget

”Vi pynter ikke på noget”, fortæller Line. ”At lave I hus til halsen er ret intenst i 4 dage. Det er ikke bare noget vi leger. Det er rigtige mennesker med rigtige problemer. Når vi trykker folk i hånden, så har vi faktisk ikke mødt dem før. Det er ærligt TV, og det tror jeg folk kan mærke og forholde sig til. Vi pynter ikke på noget. Det kan være svært nogle gange, når man står med nogle mennesker i en svær situation.”

Line Franck er sammen med Rasmus Milling indehaver af køberrådgiverfirmaet FRANCK MILLING. Line har hjulpet mange mennesker med både boligsalg og boligkøb, og du kan se hendes 8 gode råd til at få gjort boligen salgsklar her på siden.

Line Franck med medværterne Søren Vester og Dennis Lindequist
De tre værter; Dennis Lindequist, Line Franck og Søren Vester hjælper mennesker, der ikke kan få solgt deres bolig i programmet I hus til halsen.

Line Franck, 39 år

  • Mor til 3 piger
  • Gift med ejendomsmægler Rasmus Milling
  • Bor i Århus
  • Medindehaver af køberrådgivningsfirmaet FRANCK MILLING
  • Vært i 4 sæsoner på DR1 tv-programmet ”I hus til halsen” med Søren Vester og Dennis Lindequist. Tidl. medvirkende i 6 sæsoner af ”Hammerslag”

Line Francks 8 gode råd til salg af bolig

1. Gør boligen klar til salg

Sørg for at boligen fremstår fra sin allerflotteste side. Gennemgå bolig og grund med kritiske øjne. Der er formentlig skønhedsfejl og slid, du har set dig blind på:

Få malet pletter på væggene, puds vinduerne, fastgør det løse gelænder og gør rent – også i krogene. Måske skal køkkenet males?

Det kan gøre forskellen på, om købere tænker ”WOW”, eller om de tænker, at køkkenet skal skiftes. Jo flottere og mere indflytningsklar boligen fremstår, jo flere interesserede, jo højere pris, jo hurtigere salg.

2. Ryd op, sortér og smid eller giv væk

Du kan lige så godt begynde at putte i kasser som det første. Ved salg skal det alligevel pakkes ned før eller siden. Alt det, der ikke skal med videre, skal foræres væk eller køres på lossepladsen. Det, som skal med videre, men som ikke bruges ofte, kan også allerede nu pakkes ned og stables pænt til side.

Det er vigtigt, at de potentielle købere kan få øje på boligens rammer – altså vægge, gulve og lofter, så sørg for, at der er luft, frie flader og mulighed for, at køber kan forestille sig boligen med egne møbler.

3. Besøg af flere ejendomsmæglere

Find ud af, hvem der har godt fat i markedet i dit område. Måske har en nabo lige solgt, eller brug internettet til at søge information herom. Sørg for at spørge to-tre mæglere og få oplæg på vurdering, udgifter og salgsplan/mæglerens forventninger til salget fra dem alle.

Gør det klart for mægleren, hvad der er vigtigt for dig/jer. Er det prisen, udgifterne, kemien, ærlighed eller noget andet.

4. Valg af den rette ejendomsmægler – hvem skal jeg vælge?

Sammenlign tilbuddene og forhold dig/jer kritisk til dem. Læs det med småt. Få eventuelt uvildig rådgivning til valg af ejendomsmægler.

5. Gør klar til fremvisning og fotograf

Alle kneb gælder – friske blomster, nybagte boller, nypudsede vinduer, luft godt ud, skift sengetøj eller på med sengetæppet. Der skal være lys i alle rum og pærer i alle lamper.

Tænk på, at folk skal kunne forelske sig. De skal have lov til at drømme sig væk og kunne se sig selv i boligen. De skal ønske sig, at det var deres hjem.

Sørg for, at der er luftet godt igennem, og at vasketøjet er gemt væk. Ingen er interesseret i en sur karklud eller underbukserne fra i morges.

Jeg vil vove den påstand, at de fleste købere køber med mavefornemmelsen og hjertet – husk at appellere til det.

6. Den næste nysgerrige kan være den fremtidige køber

Hvis det trækker ud med salget, kan man godt miste pusten, og man slækker lidt på klargøringen til fremvisningen. Sørg for at holde niveauet højt. Den næste kunde er potentielt den sidste. Hæng i. Snak med ejendomsmægleren, om I kan gøre noget anderledes – og bed dem om at være 100% ærlige, for I har jo samme mål.

Skal der gøres noget anderledes? Er prisen for høj, skal den måske sættes ned. Skal der gøres noget ekstra med markedsføringen, åbent hus eller nye billeder. Det nytter ikke, at der er snebilleder på nettet, hvis kalenderen siger maj. Sørg for at have god kommunikation med mægleren.

I skal også kunne tåle kritikken fra mægleren. Hvis der er plads til forbedringer, så vær lydhør og omstillingsparat.

7. Hvad er planen, når boligen er solgt?

Sørg for at forventningsafstemme med ejendomsmægleren. Kan du/I være hurtigt ude, hvis køber ønsker hurtigt overtagelse, eller skal du/I være indstillet på, at det tager lang tid?

8. Kommunikation med banken – når boligen er solgt

Hvad skal der ske? Hvilke omkostninger er der for mig som sælger? Betaler jeg negative renter af det indestående?

Tag salgsbudgettet fra mægleren med i banken. Forhold dig kritisk til alt, der hedder gebyr eller lign., og spørg ind til, om banken er konkurrencedygtig. Husk på, at banken er sig selv nærmest – det er forretning. Sørg også her for god og kyndig vejledning. Er du usikker i situationen, så tag en bisidder med. Det kan være en klog onkel eller en professionel, der hyres til det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe