Trampolin test – Se de 3 bedste trampoliner til haven her

Når sommerferien nærmer sig, og solen skinner lidt mere end normalt, er det tid til at tænke på forlystelser. For mange familier er en trampolin en sikker vinder.

De fleste børn elsker at hoppe på trampolinen, og det er en fantastisk aktivitet, der samtidig styrker kroppen.

Bidro aflang Ledflex

Berg Grand Champion

I denne artikel vil vi komme ind på, hvilken trampolin du skal vælge og hvad du skal huske, i forbindelse med køb af trampolin. Det er nemlig ikke så nemt som man skulle tro.

Trampolin test

For at finde den bedste trampolin i test, og som passer til lige præcis dit behov, skal du først spørge dig selv hvilke krav du har til din trampolin.

Novasel - Perskindol

Det er nemlig ikke alle trampoliner, der er lige gode. Nogle trampoliner er bedre end andre, og nogle trampoliner vil passe bedre til dine behov og din have.

I denne trampolin test vil vi vise dig, hvilke 3 trampoliner til haven, som vi synes er de bedste. Vi har brugt Kondition.dk som kilde til denne test.

Længere nede i testen, kan du læse mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig, før du vælger at købe ny trampolin.

De 3 bedste trampoliner til haven

 • Berg Champion – Bedst i test
 • JumpMaster – Bedst til prisen
 • Berg Elite – Bedste PRO trampolin

Er det en lavpris trampolin du vil have, så er der ingen grund til at du læser videre her.

Vi har ikke billige trampoliner med i denne trampolin test. Vi har dog en der koster lidt mindre, end de andre, men om det ligefrem er en billig trampolin, det må du selv vurdere.

Berg Champion trampolin – Bedst i test

Berg Champion med Deluxe sikkerhedsnet

Her er vores favorit, i denne trampolin test. Det er en Berg trampolin i høj kvalitet, og fremstillet med de nyeste teknikker.

Selve rammen er solidt bygget i galvaniseret stål, for ekstra modstandskraft mod rust. Selvom rammen er galvaniseret er det stadig en god ide, at pakke den væk, når sæsonen er færdig. Det giver en væsentlig længere levetid til trampolinen.

Det er lovpligtigt, når vi snakker om trampoliner på ben, at der følger et sikkerhedsnet med. Her kan du vælge et Comfort eller et Deluxe sikkerhedsnet.

Begge to fungere fint, men med Deluxe udgaven er der lagt ekstra vægt på detaljerne, som kan højne oplevelsen og sikkerheden på trampolinen. Om de er de ekstra penge værd, det må du selv afgøre.

Den fås både som oval, firkantet og rund trampolin samt på ben eller til nedgravning. Den fås også en i en ekstra stor udgave, kaldet Berg Grand Champion 520.

Den bedste hoppedug og de bedste fjedre

Dugen man hopper på, er produceret med den nye innovative teknik fra Berg. Den såkaldte AirFlow teknik.

AirFlow lader op til 50% mere luft passere i gennem dugen under brug. Det betyder at der ikke er lige så meget modstand, når man sætter af og hopper på trampolinen, og dermed får man både et bedre og mere behageligt spring.

Fjedrene der er brugt er Goldfjedre, eller Goldsprings, som Berg kalder dem. De har en særlig varmegalvaniseret belægning, som gør at de har meget svært ved at ruste. Og samtidig er de monteret med Bergs særlige TwinSpring system, som betyder både betyder at fjedrene er længere og monteret i en V form.

Alle trampoliner har et punkt, hvor opspringet er bedst. På en rund trampolin, er det punkt i midten af den. Med TwinSpring systemet, er punktet blevet større, og dermed er trampolinen bedre at hoppe på.

Montering af trampolinen

Berg Champion trampolinen er, ligesom de fleste trampoliner, ikke særlig svær at samle. Det tager en times tid ca, kortere hvis du har prøvet det før.

Er det en nedgravet trampolin du har valgt, skal du selvfølgelig også grave den ned i jorden. Det tager tid eller koster penge.

Der er udførlig vejledning med til det, og du kan finde videoer på youtube, hvis du har brug for yderligere hjælp.

Den bedste trampolin til haven

Champion er den bedste trampolin til haven, fordi at der er brugt ekstra tid og udvikling på detaljerne.

Det er særligt TwinSpring systemet og AirFlow teknologien vi lægger vægt på her. Det giver bare lige det ekstra til hoppe-oplevelsen.

Mange trampoliner har en galvaniseret ramme, medmindre at man køber en af de helt billige modeller. Det vil vi ikke anbefale, da rammen formentlig ikke er det eneste der er gået på kompromis med, for at holde produktionsomkostningerne nede.

Trampolinen her er selvfølgelig ikke den billigste på markedet, men det er heller ikke den dyreste.

Berg trampoliner er altid gode og dette er vores bedst i test trampolin.

Specifikationer

 • AirFlow hoppedug
 • TwinSpring
 • Gold fjedre
 • Trampolinen har en galvaniseret ramme i stål
 • Sikkerhedsnet medfølger – Comfort eller Deluxe
 • Fås i flere størrelser
 • Fås som rund, oval og firkantet trampolin
 • Stige kan tilkøbes
 • Maksimal personvægt: 110 kg

JumpMaster trampolin – Bedst til prisen

JumpMaster

JumpMaster er en lidt billigere havetrampolin, end Berg Champion modellen, men du får heller ikke de samme detaljer. Til gengæld kan du spare lidt penge og stadig give din børn en god og sikker oplevelse på trampolinen.

Det er ikke en decideret lavpris trampolin, du kan godt finde billige trampoliner, der koster mindre, men det vil vi ikke anbefale dig.

Selve hoppedugen er lavet i slidstærkt vinyl, og det giver en god levetid på denne trampolin.

Den fås i flere størrelser og leveres selvfølgelig med det lovpligtige sikkerhedsnet. Yderligere får du også en stige med i købet.

En stige er praktisk når det kommer til havetrampoliner, fordi mindre børn kan godt have lidt problemer med at komme ombord på trampolinen, grundet den høje påstigning.

Trampolinen fås både i rund og firkantet udgave samt på ben eller til nedgravning. Den fås ikke som en rektangulær trampolin.

Sikkerheden er i højsædet

Selvom det er en billig trampolin, sammenlignet med bedst i test trampolinen, Berg Champion og den dyrere Berg Elite, så er det ikke sikkerheden der er sparet på.

Du får en bred sikkerhedskant på 38 cm, med en ekstra tyk 3 cm skum-polstring. Polstringen gør at man ikke kan komme i klemme, mellem hoppedugen og kanten.

Rammen er, ligesom på Champion modellen, bygget i galvaniseret stål. Du får dermed samme rustbeskyttelse og holdbarhed som på den bedste trampolin.

Der hvor du mister noget i forhold til Champion modellen, er på selve hoppe oplevelsen. Du får hverken AirFlow teknologien eller TwinSpring systemet. Det betyder at selve hoppet bliver lidt lavere og mindre behageligt.

Det kan selvfølgelig diskuteres om det er godt eller skidt, at hoppet bliver lavere, da man dermed ikke kan slå sig lige så meget, hvis det skulle gå galt. En ting er dog sikkert, dine børn vil ikke synes at det er godt.

Selve trampolinen har formentlig en lige så lang holdbarhed, som mange andre trampoliner, men du får ikke et lige så godt opspring på denne, som f.eks på en Berg grand champion 520, eller andre Champion modeller.

Alt i alt, får du en fornuftig trampolin til en god pris. Derfor er denne havetrampolin, vores bedst til prisen.

Specifikationer

 • God pris
 • Trampolinen har en galvaniseret ramme i stål
 • Sikkerhedsnet medfølger til trampolinen
 • Stige medfølger til trampolinen
 • Fås i flere størrelser
 • Maksimal personvægt: 120 kg

Berg Elite – Bedste PRO trampolin

Berg Elite

Her får du det bedste af det bedste fra Berg trampoliner. Denne havetrampolin er til dig der ikke kigger på prisen og som ikke vil gå på kompromis med noget som helst, når det kommer til dine børn.

Det er Bergs bedste trampolin, og du kan også finde denne udendørs trampolin i børnehaver, på legepladser og i trampolin parker.

Grunden til at at vi ikke har valgt den som bedst i test, er fordi at vi mener ikke at den meget højere pris, end Berg Champion, er helt retfærdiggjort.

Det er en god trampolin, ingen tvivl om det, og det er også den bedste trampolin, i denne trampolin test. Men den er også væsentlig dyrere, ja den er dyrere end selv Berg grand champion 520.

Hvorfor er Berg Elite trampolinen dyr?

Med denne havetrampolin får du en bredere sikkerhedskant på hele 40 cm med ekstra UV beskyttelse. Sammenlignet med Berg Champion modellen betyder det, at levetiden er mere end fordoblet på sikkerhedskanten.

Faktisk er det nok den største forskel på de to trampoliner. Er den forskel så de ekstra penge værd? Det skal du selv afgøre.

Begge trampoliner leveres med en ekstra solid ramme. Det gør de fordi, at med AirFlow og TwinSpring hopper man højere, end på de fleste andre trampoliner, og dermed skal rammen også kunne holde til mere.

Deluxe sikkerhedsnet

På Elite modellen kan du ikke vælge mellem Comfort og Deluxe sikkerhedsnet. Her det udelukkende Deluxe nettet der følger med.

Forskellen på de to sikkerhedsnet er, at Deluxe nettet er i en højere kvalitet og at det altid sidder helt stramt. Samtidig så buer stolperne udad, for at give mere plads at hoppe på.

Begge net er selvlukkende.

Alle trampoliner fra Berg fås både i rund, firkantet og oval udgave samt på ben eller til nedgravning. Og ligesom du kan få en rektangulær trampolin, der hedder Berg grand champion 520, så kan du også få firkantet eller rektangulær trampolin der hedder Berg Elite.

Berg Elite er den perfekte trampolin, den ultimative havetrampolin, og trampolinen kan købes på både danske og internationale webshops.

Specifikationer

 • Ekstra bred sikkerhedskant med UV beskyttelse
 • AirFlow hoppedug
 • TwinSpring
 • Gold fjedre
 • Trampolinen har en galvaniseret ramme i stål
 • Deluxe sikkerhedsnet medfølger til trampolinen
 • Fås i flere størrelser
 • Stige kan tilkøbes
 • Maksimal personvægt: 110 kg

Hvordan vælger jeg den rette trampolin?

Du har besluttet dig for at købe en trampolin, jamen så er det vel bare at købe den første og den bedste? Nej det er det faktisk ikke.

Der er flere ting du skal overveje, før du vælger trampolinen. De forskellige trampoliner har alle hver deres fordele og ulemper.

Vi lister herunder nogle punkter, der bør indgå i dine overvejelser, når du skal vælge den rigtige trampolin til din have.

Hvor stor skal trampolinen være

Det første du skal finde ud af, er hvor meget af din have du vil ofre på en ny trampolin? Hvor vil du placerer trampolinen?

Det handler selvfølgelig både om størrelsen, skal trampolinen være 2,5-3 meter i omkreds eller skal det være en af de større på 4-5 meter? Men det handler også om prisen, desto større din trampolin er, desto dyrere er den.

En stor trampolin er ikke billig. En god trampolin er heller ikke en billig trampolin.

De bedste trampoliner, som f.eks vores bedst i test, Berg Champion, koster noget mere end de billigere trampoliner, som f.eks Berg Favorit, der i øvrigt også fås som en Berg Grand Favorit.

Størrelse, kvalitet og pris hænger sammen, og det bør det også gøre for dig, når du skal beslutte dig. Hvor stor en trampolin du har behov for, kan du kun selv vurdere.

Trampolinen fra Berg er god

Du kan selvfølgelig vælge en anden Berg trampolin, end dem vi har med her. En trampolin fra Berg er altid en god trampolin. Og deres udvalg byder også på Berg Favorit. Du kan læse mere om Berg Favorit hos forhandleren.

Berg Favorit fås også som Berg Grand Favorit, som er en stor trampolin. Den er samme form som Berg Grand Champion 520, som er deres største trampolin.

Du kan også vælge en Salta Premium eller en Salta Royal. Deres kvalitet er ikke så langt fra Bergs trampoliner, men de minder endnu mere om JumpMaster trampolinen, da hverken trampolinens fjedre eller hoppedug, er produceret som Bergs trampoliner er.

Den runde trampolin, Salta Premium, kan spare dig penge. Flere penge end en Berg Favorit kan. Og det er stadig en sikker trampolin, selvom det er en af de billige trampoliner. En Salta Royal er endnu billigere. Men giver de så et godt opspring? Ikke lige så godt som de gode trampoliner fra Berg.

Desuden fås Salta Premium og Salta Royal, heller ikke i alle de former og størrelser, som Berg trampoliner gør. En større trampolin skal selvfølgelig både være stærkere, og have flere fjedre, end end en mindre trampolin.

Den absolut billigste trampolin type er indendørs trampolin. De bliver også kaldt fitness trampoliner. Det er fordi at de er beregnet til at dyrke fitness på, og ikke til hverken gymnastiske øvelser eller sjov og leg. En fitness trampolin skal kun benyttes til fitness.

Trampolinens form

Du kan både få runde, firkantet og aflange trampoliner. Alle har hver deres fordele, og det handler om hvordan du vil bruge trampolinen.

De runde trampoliner er de mest normale, fordi det ofte passer bedst i haven, den passer bedst til børn og barnlige sjæle. Men faktisk er det den firkantede trampolin, der giver mest plads til akrobatiske spring, men den tager også meget plads i din have.

Når man skal lave specielle spring, så er det bedre med en lang lige strækning at hoppe på, fordi man oftest hopper frem og tilbage, og ikke til siderne. Skal du træne springgymnastik, så er det den aflange trampolin du skal vælge, med god affjedring.

Ulempen er at det er nemmere at hoppe ved siden af.

Med en oval trampolin, som f.eks Berg Grand Favorit, har man prøvede at kombinere de to former, rund og firkantede, for at få det bedste fra begge verdener. Om det er lykkes, ja det er det måske nok, til dels.

Du får lidt længere afstande, og lidt mere plads til at hoppe forkert på, end på den aflange trampolin, men det kan aldrig være lige så godt, som den endnu længere trampolin, eller den med mere plads til sjov i siderne.

De bedste trampoliner, er dem der passer perfekt, til dit eller jeres behov, og ikke dem der står som bedst i test, som Berg Champion gør her. Måske lever den noget billigere Berg Favorit op til jeres krav, og så er det den i skal vælge.

Alle trampolinerne har deres berettigelse, på hver deres måde, når trampolinen skal vurderes.

Trampolin på ben eller trampolin til nedgravning

Dernæst skal du tage stilling til om det skal være en trampolin på ben eller en trampolin til nedgravning. Man forbinder normalt en havetrampolin, med en trampolin på ben, men det er ikke altid den bedste løsning.

En trampolin på ben har den ulempe, at man skal have en fast flade at stille den på, og og når du skal klippe græsset, så skal du rykke på trampolinen. Den tager

Fordelen er dog også, at den både er nemmere at flytte og pakke væk, end en nedgravet trampolin er.

Der er desuden også en masse arbejde, forbundet med at grave en trampolin ned i jorden. Det tager lang tid, og hvis du vil betale dig fra det, er det ikke helt billigt, slet ikke hvis du også skal have jorden kørt væk efterfølgende.

En anden ulempe er at det ikke er lovpligtigt med sikkerhedsnet til nedgravet trampoliner, og derfor følger det langt fra altid med. Det vil sige at det skal tilkøbes og det får prisen yderligere op.

En trampolin der er gravet ned i jorden har dog også fordele. Den største fordel er at der ikke er langt ned til jorden, når man hopper på den. Det betyder at hvis det går galt, så er der ikke lige så langt at falde, som ved en trampolin på ben.

Det er selvfølgelig også en fordel, at den ikke er så synlig i havebilledet, og at den er bedre sikret mod storm.

Sikkerhed på trampolin

Det er selvfølgelig en afgørende faktor, når man køber trampolin, for hvis ikke den er sikker, så er det jo helt ligegyldigt. Der skal være et godt og stærkt net, rundt om trampolinen, der kan tage et hvert uheld med barnet.

Nettet skal have en ordentlig lukning på toppen og bunden, så barnet ikke kan komme igennem eller under nettet.

Desuden bør trampolinens springflade være lukket mellem fjedre og hoppedug, så man ikke risikere at ryge derned, ved et fejlspring.

Det handler også om, hvor meget vægt en trampolin kan bære. En god trampolin har minimum en maksimal brugervægt på 110-120 kg. De fleste trampoliner dog testet til en meget højere vægt, men for en sikkerheds skyld anbefales der stadig, f.eks 120 kg som maks.

Af en eller anden årsag, så er Berg’s trampoliner dog kun sat til 110 kg, og ikke 120 kg som JumpMaster er, selvom vi er overbevister om, at de også sagtens kan bære 120 kg.

Salta trampolinerne har også en maksimal personvægt på 120 kg.

Kun 1 hopper ad gangen på trampolinen

Mange børn vil gerne hoppe samtidig, og også lave akrobatiske øvelser, men ingen af delene er en god ide. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler at der kun hopper 1 person ad gangen på trampolinen.

Det er meget vigtigt at hele trampolinen har sikkerheden i top, og det er jo, trods alt, ikke kun barnet man skal tænke på. Trampolinen kan bruges af både voksne og børn.

En voksen kan også sagtens falde og slå sig, hvis der ikke er ordentlig sikkerhed omkring trampolinen. Så mærk efter, når du kigger på forskellige modeller af trampoliner til haven, om de har gode sikkerhedsforanstaltninger.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler

Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen har desuden kørt en kampagne, som de kalder Hop med Hovedet, hvor de giver gode råd til sikkerhed på trampolinen.

De anbefaler bl.a at man aldrig slår saltomortaler, altid bruger sikkerhedsnet, og at børn under 6 år altid har en voksen med.

Epinion har foretaget en undersøgelse for Børneulykkesfonden, og den viser at hele 27 % af de adspurgte forældre til børn mellem 0-2 år ”ofte” eller ”nogle gange” lader deres barn hoppe på trampolinen, uden der er en voksen til stede. For forældre til børn mellem 3-5 år er tallet helt oppe på 69 %.

Generalsekretær Henriette Madsen udtaler at “Mange børn under 6 år synes naturligvis, ligesom de større børn, at trampolinen er helt fantastisk. Jeg vil dog anbefale, at man holder ekstra øje med mindre børn, når de hopper. De kan ikke styre deres egne hop, og hvordan de lander – og samtidig er deres knogler også mere sårbare over for brud“.

Hun fortsætter med følgende “Trampolinen er et fantastisk redskab til at få børn i bevægelse, så de skal endelig have lov til at hoppe løs. Og med en god hoppeadfærd og en trampolin i god stand, kan hopperiet langt hen ad vejen foregår på en sikker måde“.

Derfor er det en god ide at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt.

Giv trampolinen et sikkerhedstjek

Det er vigtigt, for en sikkerhedsskyld, at du giver trampolinen et sikkerhedstjek ofte.

Du kan følge nedenstående punkter, anbefalet af Sikkerhedsstyrelsen

 1. Sørg for, at skruer og kantpuden er sikkert monteret.
 2. Tjek at samlingerne og benene sidder ordentligt fast.
 3. Skift rustne fjedre og tjek at dugen er uden huller eller revner.
 4. Tjek trampolinens omgivelser – er der god plads over og rundt om trampolinen.
 5. Undersøg om underlaget er jævnt og blødt, fx græs.

Sikkerhedstyrelsen anbefaler desuden disse 5 råd til at hoppe på trampolinen

 1. Hop altid én ad gangen.
 2. Brug sikkerhedsnettet.
 3. Slå aldrig saltomortaler.
 4. Børn under seks år skal have en voksen med ved trampolinen.
 5. Husk jævnligt at give trampolinen et sikkerhedstjek.

Det er vigtigt, at du både lærer dine børn om disse sikkerhedsråd, samt at du holder øje med at de bliver fulgt.

På den måde kan du mindske risikoen for faldulykker på trampolinen. Det vil give både børnene og dig selv en bedre oplevelse.

Trampolinens holdbarhed

Mange producenter lover en lang levetid på deres forskellige trampoliner, men de glemmer ofte at nævne, at den levetid er afhængig af at du kan beskytte trampolinen mod vind og vejr.

Det vil sige at du pakker trampolinen væk, når det er dårligt vejr, og i visse tilfælde, hvis den står i skarp solskin hele dagen.

Har du mulighed for at skille den ad og stille ind i et skur udenfor sæsnonen, så vil trampolinen holdere længere, men jo større trampolinen er, jo mere plads tager den, også i skuret.

Hvis ikke du pakker din trampolin væk, kan den sagtens blive ødelagt af regn og vind, hvilket så selvfølgelig vil forkorte dens levetid markant.

Når det er skarp solskin, kan trampolinens stof blive meget varmt, og det kan gøre ondt at hoppe eller lande på. Så det er en god idé enten at flytte den lidt i skyggen eller hænge noget op, som kan skygge for trampolinen, hvis du ikke har mulighed for at flytte den.

Hvis den står i skarp solskin i længere tid, kan det også være med til, at forkorte levetiden på din havetrampolin.

Alle trampoliner fra Berg, som f.eks Berg Favorit og Berg Champion er UV beskyttet, for længere levetid. Både Champion og Elite er dog bedre beskyttet, end Berg Favorit er.

Hvor længe holder trampolinen så?

En havetrampolin kan give mange års sjov og glæde, men det er selvfølgelig afhængigt af hvor godt du passer på den. Samt også hvor du bor.

Jo hårdere klima, desto kortere tid kan trampolinen holde. Her tænker du måske, at Danmark ikke er et stort land, så vi har samme klima overalt.

Det har du også ret i, til dels. Fordi bor du tæt på kysten, så er klimaet hårdere for trampolinen, på grund af havet. Der kommer salt i luften og salt er hårdt for alt og alle udendørs ting. Det vil forkorte levetiden på trampolinen.

Hvis du følger disse råd, kan du være helt rolig, for så har du købt trampolinen der holder i mange år. Og husk at jo bedre kvaliteten er på trampolinen, jo længere tid vil den holde.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken trampolin er bedst? Vi mener at den bedste havetrampolin er Berg Champion. Du får alt den gode og innovative teknologi fra Berg, uden at den koster lige så meget som Elite modellen.

Hvor længe kan en trampolin holde? Trampolinen kan holde i mange år. Det hele afhænger både af trampolinen du har, samt hvordan du passer på den. Det er vigtigt at du pakker den væk udenfor sæsonen, samt stormsikre den.

Hvor meget koster en trampolin? Trampolinens pris afhænger af kvaliteten og størrelsen. En god trampolin koster minimum 4.000 kr.

Hvordan sikrer man sig bedst mod ulykker på en trampolin? Du sikrer dig bedst mod ulykker på trampolinen ved, at følge de 5 sikkerhedsråd fra Sikkerhedsstyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe