Derfor skal du energiforbedre din bolig

energiforbedring

ANNONCE

Hvis man er husejer, så er der som regel mange ting man kan tage sig til, hvis man da ikke lige har købt et nybygget hus. En af de ting, som det kan være rigtig fornuftigt at kaste sig ud i, er at energirenovere sin bolig. Det er der generelt tre gode grunde til.

  1. Det er godt for din økonomi
  2. Det er godt for miljøet og vores natur
  3. Det er godt for en eventuel salgspris på din bolig

Godt for økonomien

En af de grunde der er mest håndgribelige, er at du ganske enkelt kan spare en masse penge ved at energirenovere. Især hvis boligen er af ældre dato, er der en god sandsynlighed for at du fyrer meget mere end gråspurvene, end du lige går og tror. Der er altså rigtig meget varme og energi, der går tabt, fordi det ryger ud gennem vægge og vinduer. Præcis hvor meget du kan spare ved dette afhænger af utrolig mange faktorer. Hvor slemt det står til, hvor stort dit hus er, hvilken type af opvarmning du har nu – naturgas, fjernvarme, oliefyr osv.

Bidro aflang Ledflex

Det er meget forskelligt hvor varmen forsvinder hen. Det meste forsvinder ud gennem gulv og vægge. Der forsvinder også 15% ud gennem vinduer, og da disse ofte er lette at tætne, kan der være en høj besparelse for en ikke så høj investering. Skal vinduerne derimod helt skiftes, er det en større investering. De fleste energibesparende forbedringer kan betale sig på den lange bane, men nogle er væsentlig flere år om at give overskud end andre. Hvis du skal have et lån til boligforbedringer, handler det om at vælge den type der er billigt og som hurtigst betaler sig hjem i besparelse.

Godt for miljøet

Udover din økonomi er miljøet en anden ting, der spiller en væsentlig faktor i, hvorfor du bør energiforbedre dit hus. Vores klode er under et gevaldigt pres, hvilket nok ikke et gået din næse forbi. Hvis jorden skal blive ved med at være et sted, der er dejligt at bo, skal der gøres noget. Her bør vi alle løfte i flok, og gøre en forskel der hvor vi kan. Noget af det vi kan gøre, er at bruge så lidt energi som muligt, og jo bedre isoleret vores huse er, jo mindre energi skal vi bruge – så enkelt er det faktisk. Udover det så bør vi også tænke over, hvordan vores huse opvarmes. Jo grønnere kilden er, jo bedre er det naturligvis.

Godt for salgsprisen på dit hus

Det kan godt være at du ikke går med salgstanker lige nu, men det gør du måske om 2, 4 eller 10 år. Jo bedre stand dit hus er i, jo mere er det værd. Her er der flere og flere det kigger rigtig meget på energimærkningen. Jo bedre denne er, jo mere attraktivt er huset, for det betyder at de kommende ejere, ikke selv skal gøre sig den ulejlighed.

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe