Guide: Sådan holder du dit hjem i god stand

hold hjemmet i god stand. sørg bl.a. for afkalkning af hårde hvidevarer
Sponsoreret indhold

Det er vigtigt, at ens hjem og indholdet i ens hjem fungerer. Håbet for de fleste er, at det kommer til at være i god stand i mange år, så man ikke skal bekymre sig om eventuelle merudgifter forbundet med renovering for ofte. Hvis du gerne vil holde dit hjem sundt, er der flere ting, du kan gøre for at understøtte det.

Sørg for at hvidevarerne fungerer

Du har formentlig både opvaskemaskine, vaskemaskine og andre, nødvendige funktioner i dit hjem, som du gerne vil passe godt på. Det er dyrt at skulle udskifte så store installationer, hvorfor det er fornuftigt at gøre, hvad man kan for, at de holder sig i live så længe som muligt.

Bidro aflang Ledflex

En problematik, som kan beskadige hvidevarerne i dit hjem, er hvis de bliver for tilkalkede. Det kan du undgå ved at sørge for at afkalke de forskellige installationer – måske ved du godt, at det gør sig gældende for kaffemaskine og elkedel, men det er lige så vigtigt med for eksempel vaskemaskinen. Læs mere her om afkalkning af vaskemaskine, så du ved, hvordan du bedst får styr på det.

Pas på fugten

Noget andet som kan være skadeligt for dit hjem, er fugtskader. Det vil være til stor ærgrelse for dig og din familie, hvis I ender med en fugtskade i hjemmet – eller måske endda skimmelsvamp. Der er et par gode, forebyggende råd til at undgå fugtskader:

  • Husk udluftning. Også om vinteren. Det er vigtigt, at der bliver luftet ud i dit hjem, og det kan være effektivt mod fugtskader.
  • Overvej tøjtørring. Det bedste du kan gøre er at tørre tøj udenfor. Har du ikke mulighed for det, bør du vælge et rum, hvor der er god udluftning.
  • Vær opmærksom på skader eller dårlig isolering. Hvis dit hus er gammelt, eller du opdager, at der er slid på huset, bør du reagere på det, fordi det kan være et vigtigt skridt i forebyggelsen af fugtskader.

Husk regelmæssig rengøring

Det er ikke kun for oplevelsen af orden og renhed, at det er en god idé at rengøre i hjemmet. Det kan nemlig være problematisk for din bolig, hvis snavs og støv får lov at samle sig for meget. Samtidig kan det også medføre allergier, hvis man ikke passer på med mængden af støv. Det er altså generelt fordelagtigt for dig og din bolig, hvis du sørger for god rengøringspraksis.

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe