Hokkeido og græskar er ikke til at komme uden om her i efteråret. Græskar bruges af mange til at lave fine græskarlanterne – men har du prøvet med græskarsuppe?
Græskarsuppe laves af de små spisegræskar, kaldet hokkeido. De bruges ikke til at skære dekorationer af – som de store græskar, men er dekorative i sig selv foran hoveddøren eller på køkkenbordet.
De kan også bruges til en fantastisk græskarsuppe. Det er en virkelig dejlig cremet suppe, der ovenikøbet er super nem at lave.
Opskrift Græskarsuppe – hokkeidosuppe
4 personer
- 1 spisegræskar
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 tsk. spidskommen
- Salt og peber
Tilberedning
- Skær hokkeido over og fjern kerner. Skær skallen af og hak indmaden i minder tern.
- Hak hvidløg i tern
- Svits hvidløg og græskartern i olien et par minutter i en gryde
- Hæld derefter ca. 700 ml. kogende vand med en grøntsagsbouillon i gryden
- Lad derefter simre i ca. 15 minutter
- Når græskar er bløde at stikke i med en gaffel, hældes det hele i en blender – med spidskommen, salt og peber – til en helt cremet konsistens.
Topping
- Evt. ristede små baconstykker
- Evt. ristede og let saltede græskarkerner (de er bedst at købe i en pose med små græskarkerner)
- Evt. bagt grønkål (grønkål enten i en pose klar til at spise eller hele grønkål (fjern stilken og riv grønkål i mindre stykker). Vend i lidt olie med salt og peber, bag i ovnen 180 grader i ca. 20 min. til de er sprøde).