Hvad koster nedrivning af hus?

nedrivning af hus

Annonce

Vil du bevæge dig ud i livet som boligejer og står du nu og overvejer hvad der skal ske med stedet for at gøre det til dit eget, så kan det være en god idé at undersøge om huset skal forblive som det er, jævnes med jorden eller om der måske hellere skal kigges efter en grund der står klar til nybyg.

Når du har fundet grunden, men ikke ønsker huset

Har du allerede fundet huset som du ønsker at eje, så har du allerede udelukket den ene af de 3 muligheder der er når du skal gå ind i en verden som boligejer. Der kan nemlig ikke være tale om nybyg på en klar ubebygget grund, når der allerede ligger et hus.

Bidro aflang Ledflex

Men måske er det ikke så meget huset du er faldet for, men i stedet selve beliggenheden der har fået dit hjerte til at falde pladask for idéen om at blive boligejer. Hvis det er tilfældet, så skal du til at overveje dine muligheder herfra.

Hos Byggeexpert.dk finder du en hjemmeside, hvor der er meget information du kan gøre gavn af, i forbindelse med husrenovering og nybyg. Her finder du kalkulationer for, hvad der kan betale sig og hvad der ikke kan betale sig for dig, alt efter hvad du vægter højest – bolig eller grunden.

Gamle huse har sin charme, men koster også mere i forbrug

Hvis du står med et gammelt hus på en grund du bare må eje, så kan du vælge om du vil forlis dig med idéen om at bo i det gamle hus. Det kan have sin charme at bo i et ældre hus, men det er typisk dyrere i længden, da de ældre huse ikke kan følge med på de bedre energiklasser.

Novasel - Perskindol

Det kan derfor være at du har brug for at vide, hvad det vil koste dig at rive hele huset ned til grunden, for derefter at bygge et hus præcis efter dine egne ønsker og idéer. Selve prisen for en omgang nedrivning afhænger dog af meget og der er derfor ikke en simpel kvadratmeterpris du kan regne ud fra med sikkerhed.

Tommelfingerregler med forbehold

Dog er der en tommelfingerregel der siger, at hvis du skal have revet en 140m2 etplansvilla ned, så kan du regne med at det koster dig 100.000 kroner. Men igen, er det ikke noget du kan vide dig fuldstændig sikker på. Der kan nemlig være forholde som kan gøre det dyrere end det.

Har du f.eks. fundet et hus der er bygget før år 1985, er sandsynligheden for at der ligger et tag der indeholder asbest ret stor. Når der er tale om asbest, så er det ikke bare noget der kan rives ned på samme fod som det andet.

Det kræver professionel nedrivning og professionel afskaffelse, når der er tale om asbest tag. Asbest blev anvendt i stor stil i byggematerialer før i tiden, fordi det havde nogle gode egenskaber. Men med tiden er man blevet en del klogere og har fundet ud af, at de meget fine støvpartikler der udskilles når f.eks. en tagplade med asbest bliver brudt, er meget skadelige for både dig og dine naboer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe