Tips til store grønne stueplanter i indretningen

store stueplanter i boligindretningen
Store planter i boligindretningen er en trend der holder.

Store stueplanter er ikke til at komme uden om i din boligindretning.

Jo større jo bedre! Store stueplanter er ikke til at komme uden om i boligindretningen.

Heldigvis behøver de store planter ikke at kræve en masse tid og besvær. Den grønne bølge har slået sig ned i hjemmet og du kan let få succes med dine store stueplanter, med råd fra Søren Sohl, partner i LandHave.dk.

Bidro aflang Ledflex

1. Vælg planter der er nemme at passe

Det siger næsten sig selv: chancen for succes er størst med planter, der ikke kræver så meget. Planter som kaktus og palmer, der stammer fra et forholdsvis tørt klima, skal for eksempel ikke vandes så tit. Så er det selvfølgelig vigtigt ikke at overvande! Det er en god ide at spørge, når man køber planten, hvor tit den skal vandes og gødes. Og har man en tendens til at glemme den slags, kan man jo skrive en lille påmindelse i sin kalender.

2. Vælg ikke for små potter

– De fleste planter vokser ret hurtigt ud af de potter, man køber dem i. Det kan være en god ide at plante dem ud i noget større med det samme. Både for at rødderne kan få lov at brede sig, og fordi det er nemmere at undgå udtørring og overvanding i en stor plantebeholder med godt med jord til at optage vandet.

3. Vælg den rigtige jord til dine stueplanter

– Når man planter om i nye beholdere er det let at snuppe den pose jord man har liggende i forvejen, eller den første den bedste fra supermarkedet. Husk bare at tjekke, om det nu også er den rigtige type jord til formålet. Kaktusser trives for eksempel bedst i ret sandet og kalkholdig jord uden for meget gødning, mens andre planter foretrækker fugtig og velgødet jord. Det sparer tid og besvær i det lange løb at vælge rigtigt fra start.

Novasel - Perskindol

4. Overvej selvvanding

– Der er efterhånden en del forskellige selvvandingsløsninger på markedet. De fleste kender kapillærkasserne i flamingo, som mange bruger i drivhuset. Samme princip fås indbygget i plantebeholdere, også til indendørs brug. Så har man en vandreserve i bunden af beholderen, som planterødderne og jorden ovenover kan suge af.

5. Overvej mobile skjulere

– Er man hoppet på moden med de helt store stueplanter, er det også værd at overveje en løsning, der gør det let at flytte rundt på planten, selvom den er stor og tung. En stor plante kræver meget jord, og jord vejer! Især gennemvædet jord. En plantebeholder med hjul gør det en hel del nemmere at håndtere de store planter!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe