Forårsrengøring: Sådan får du gode rengøringstips

Forårsrengøring med helt rene vinduer
Inviter forårslyset ind ad helt rene vinduer.

Rengøring: Det er forår og tid til den store forårsrengøring. Solen er kommet frem og de skarpe forårsstråler lyser pludselig hjemmet op på en virkelig dejlig måde. Og ja, måske du også pludselig bemærker, at vinduerne virkelig trænger til en vinduespudsning, og solens stråler rammer måske længere ind under sofaen, hvor der åbenbart trænger til at blive støvsuget og vasket lidt grundigere.

Grundig vinduespudsning er en del af forårsrengøringen

Foråret er perfekt til at få vasket vinduerne ned og lade forårssolen trænge igennem. Sørg for også at få vasket karme og hængsler når du er igen med klud og spand. Det er med til at vedligeholde hele ruden og forlænger dine vinduers levetid.

Bidro aflang Ledflex

Forårsrengøring af soveværelse og madras

Man sover altså bare bedre i et helt rent soveværelse. Frisk luft og frisk forårsduft. Giv dit soveværelse en ordentlig omgang af den helt store tur. Det kan handle om at starte med at rydde op! Få orden og sorter i skabe og skuffer. Skil dig af med det du ikke får brugt eller læg de store uldne sweatre væk fra vinteren og gør plads til forårs- og sommergraderoben. Få vasket skabe og skuffer ned når du nu er i gang. Husk bunden af skabet hvor der nemt samler sig støv og nullermænd. Gør rent under HELE sengen (og ikke kun langs kanten hvor støvsugeren lige kan komme ind). Glem ikke sengegærde og sengeborde.

Sengetøj skifter du jo ofte, men hvad med din madras? Når nu alt i soveværelset bliver rengjort, og selv dyner og hovedpude vaskes så mangler du din madras. Det er de færreste der ofte får rengjort madrassen. Et godt og effektivt gammelt trick er at rengøre med bagepulver. Bagepulver er en nem måde at komme af med dårlig lugt fra madrassen. Du strøer ganske enkelt bagepulver ud over din madras og lader den værre ½ times tid. Bagefter støvsuger du bagepulveret op. Nu skulle din madras gerne være tør og frisk igen. Hvis denne behandling ikke er nok, kan du gentage processen.

Bagepulver har den egenskab at det absorberer fugt og kan rengøre madrassen.

Forårsrengøring: Den grundige rengøring i køkkenet

Når turen kommer til køkkenet får du her nogle nemme tricks til at lette arbejdet. I den store rengøringstur i køkkenet er selvfølgelig rengøring af alle flader. Også oven på skabe, emhættefilter og alle de steder man normalt ikke kan se. Tøm skufferne for at rengøre dem indvendigt og husk bestikbakken og bunden af skabene helt bagerst. Når du er kommet til at give ovnen en tur så behøver det ikke være så besværlig som det måske lige ser ud til.

Novasel - Perskindol

Rengøring af køleskabet

Også køleskabet bør du gøre helt rent ved at tage alt ud var hylder og skuffer. Skrappe rengøringsmidler passer ikke godt ind i køleskabet der opbevarer madvarer. Derfor kan du med fordel bruge et gammelt trick: natron. Ved at drysse natron på en fugtig klud kan du nemt rengøre køleskabet indvendigt. Det vil effektivt fjerne madrester og gør køleskabet helt rent indvendigt. Tør efter med en ren fugtig klud.

Du behøver ikke bruge skrappe rengøringsmidler til køleskabet
Drop de skrappe rengøringsmidler når du rengør køleskabet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe