Farvetendenserne for 2022

Farvetendenser for 2022
Et bud på de farver vi kommer til at se i 2022, fra Jotuns farvechef.

Farvetendenserne skifter fra år til år. Jotuns skandinaviske farvechef, Nina Klæboe Mørkve, giver her sit bud på hvordan farvetendenserne kommer til at sætte kulør på vores bolig i 2022.

Et år med en mangfoldighed af farver

Nina K. Mørkve vælger at opsummere farvetendenserne for 2022 med ét ord, nemlig mangfoldighed.

Bidro aflang Ledflex

“Jeg tror, vi kommer til at se de fleste farver i tiden fremover. Og intet kunne være bedre. Vi trænger til farver omkring os! De kan påvirke os positivt og skabe nye stemninger i rummet,” fortsætter hun.

“Vi vil fortsat se spændende farvekombinationer både på tværs af de kulørte toner og kombineret med neutrale farver. Selv om vi fremhæver nogle retninger her, vil der være mange farver i farvebilledet,” siger Nina.

For farvechefen mener først og fremmest, at farvetendenserne skal bruges som inspiration. “Nye ideer og drømme samt et ønske om variation og stemningsskift. Der er ingen regler, der siger, at man skal følge tendensen, men nogle gange kan det være skønt bare at drømme om fornyelse. Lidt ny energi og kreativ påfyldning! Men det vigtigste er jo, at du vælger de farver, der gør DIG glad,” understreger farveeksperten.

Novasel - Perskindol
farver 2022
Lad dig inspirere af sammensatte farver – som du måske normalt ikke ville vælge.


Gul positivitet

Vi fortsætter med den gule farve, men nu vil det være de nye farvestærke nuancer, der sætter tonen. “Det er en typisk reaktion, når vi som mennesker søger optimisme i en udfordrende tid med pandemi,” siger Nina.

LADY 1775 Fresh Pasta er et perfekt eksempel på en tidsrigtig gul tone. Den er blevet meget populær, siden den blev lanceret i farvekortet LADY Together. Den er frisk, sommerlig, lækker – og simpelthen utrolig skøn. Folk fortæller, at de bliver glade af den, og det er dejligt!

farver 2022
Rustikke og naturlige farver giver her et varmt udtryk.


Gule favoritter

Gult kan være så meget: varme, syrlige, klassiske, traditionelle farver og spændende nuancer. Vi kender LADY 10246 Velvet fra tidligere – en dejlig gul tone med noget syrligt over sig, men i perfekt harmoni. Det er en farve, der både kan være legende og elegant.

Okkertoner er et godt eksempel på farver med den skønne kombination af noget traditionelt, moderne og nyt. Vi elsker den gamle okkertone, LADY 1908 Kalkoker, når den bruges til rustikt interiør. Kombineret med både lune beige, varme gyldne, frodige grønne eller jordfarvede røde farver er det en sikker vinder blandt de mange okkertoner.

farver 2022
Vær ikke bange for at springe ud i friske farvekombinationer.

farver 2022
De stærkere farver kan f.eks. bruges i entréen.


Rosa – en ny neutral farve

“Har vi ikke set på rosa i flere år nu?” spørger Nina ledende. “Ja, det er rigtigt! Rosa er i gang med at etablere sig som en såkaldt “neutral farve” – i denne sammenhæng som en god basisfarve i hjemmet. Nogle vil nok mene, at rosa eller lyserødt er lidt i overkanten som basisfarve, men her ser vi, at flere og flere skifter mening.”

“Rosa – i dæmpede varianter – kan være en vidunderlig basisfarve med en lang levetid,” argumenterer hun. “Netop fordi de støvede nuancer kan kombineres så smukt med andre kulørte farver og materialer. Det kan være som elegant akkompagnement til de greige muldvarpetoner eller til mere kulørte farver som gul, grøn eller rød. Rosa kan bruges som en legende farve, men vil absolut også klæde såvel det klassiske som det moderne, stilfulde hjem.”

farver 2022
De smukke støvede rosa toner er blevet populære farver.


Fra støvede rosa toner til friskere nuancer

Friendly Pink og Thougthful er to perfekte eksempler på støvede rosa toner. De beskrives som en blanding af beige og rosa og kan bruges som en ny, varm neutral farve i hjemmet.

Derudover vil jeg også gerne fremhæve vores mest solgte rosa tone, nemlig LADY 2024 Senses, og den lidt mindre kendte, men åh så smukke, LADY 20055 Dusty Rose.

Disse er også støvede og har et dæmpet udtryk, hvilket mange godt kan lide, når de skal vælge en behagelig vægfarve, som skal holde længe. Til dig, der holder af mere sprælske rosa toner, kan farver som LADY 2782 Deco Pink eller LADY 2992 Delightful Pink være gode alternativer og tilføre en masse liv og energi.

farvetendenser 2022
Inspiration med rosa.

farvetendenser 2022
Smukke farver med rosa og douce grøn tone.

Indslag af friske røde toner!

“Vi tror, at der vil komme friske røde indslag i tiden fremover. Friskere toner end de mere jordfarvede, som vi nu har set i et stykke tid. Så hold udkig efter de nye energiboostere,” siger farvechefen. “De vil overtage opgaven med at fylde adrenalin og energi på!”

farvetendenser 2022
Opkvikkende og god energi.

Sjove neutrale farver

“Gode, neutrale farver vil altid indgå i farvebilledet,” fortsætter Nina. “Det er også tilfældet, hvis vi går langt tilbage i historien. Nogle vil sige, at det er kedeligt, mens andre netop elsker fraværet af farverige stimuli. Heldigvis kan neutrale farver både bruges i gode tone-i-tone paletter og i samspil med mere kulørte farver.”

farvetendenser 2022
Varme udtryk med dæmpet og sarte nuancer.

Fra hvide nuancer til greige

Fælles for disse rødlige, greige toner er, at man skal være lidt forsigtig med at blande dem med gyldne hvide toner. Det vil få det gyldne i disse farver til at se lidt snavset ud. Her kan en lys, varm hvid tone som 1376 Perle eller 1622 Refleksjon være gode hvide alternativer.

“Vi tror, at der vil komme mere af de varme, lyse farver i det nye år, dvs. grå-beige toner med en vis underliggende rødme. Mange vil nok opleve disse toner som en blød overgang fra de støvede rosa toner. Og det er der mange, der godt kan lide,” fortæller hun.

farvetendenser 2022
Greige nuancer tone-i-tone.


Kombinationer med kulørte nuancer

“Greige toner kan fint kombineres med andre farver, gerne jordfarvede røde toner eller dybere brune toner, hvis man vil have lidt kontrast. Når det er sagt, tror vi også, at greige toner vil dukke op i kombinationer med stærkere farveimpulser i det kommende år,” afslutter farveeksperten med sit bud på farvetendenserne for 2022.

farvetendenser 2022
Farver i rustikt samspil.

Farvetendenserne for 2022 byder altså på spændende nuancer og toner. God fornøjelse med farvevalget.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et godt indeklima.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe