Der er rift om studieboligerne, og mange forældre vælger derfor at give deres barn en hjælpende hånd i form af et forældrekøb.

Læs fire gode råd til forældrekøb hvis du overvejer at købe en bolig til dit barn.

Undersøg, om man må leje lejligheden ud

I mange andelsboligforeninger må man ikke leje lejlighederne ud, og det kan sætte en stopper for forældrekøb. Der kan også være ejerforeninger, hvor udlejning ikke er tilladt, så du skal altid tjekke andels- eller ejerforeningens vedtægter, inden du køber.

Udlej på almindelige markedsvilkår

Når du sætter huslejen for dit barn, skal den matche almindelige markedsvilkår. Er lejen sat for lavt i forhold til Huslejenævnets bestemmelser, bliver du beskattet af differencen. Forældrekøbet er derfor ikke altid billigere for barnet end en almindelig leje-lejlighed, men det sikrer, at barnet i det hele taget har en bolig i studietiden, da også leje-lejligheder kan være svære at få fat i.

Undersøg, om dit barn har mulighed for boligsikring

Om dit barn kan få boligsikring eller ej, afhænger af indkomst, formue, størrelse på boligen og om barnet fremlejer en del af lejligheden til andre. Boligsikring er ikke en mulighed, hvis det er barnet selv, der ejer boligen. Derfor kan det være en fordel, at barnet er lejer i stedet for ejer, ifm. forældrekøb.

Træk driftsudgifterne fra i SKAT

Som forældre betaler du indkomstskat af lejeindtægterne ved forældrekøb, men til gengæld kan du trække driftsudgifterne fra i skat. Sørg evt. for at have én konto til alt det, der har med forældrekøbslejligheden at gøre – både indtægter og udgifter – så du lettere har overblik over økonomien.

Du kan læse mere om forældrekøb her eller kontakt din bank eller kreditinstitut.

Kilde: Nykredit

Læs: Sådan gør du dit hjem salgsklar.