Sådan holder din juledekoration sig frisk

Tips til at holde din juledekoration frisk

Juledekoration og adventskranse der laves i gran, bliver hurtigt tørre og kan være lidt triste at se på, når det er juleaften. Få tips til at holde dem friske og fine at se på.

Den fine juledekoration tørre efterhånden ind som julemåneden går. Og jo mere tørre de er, jo mere brandfarlige er de selvfølgelig.
Her får du nogle gode tips til at få dekorationen til at holde helt til jul.

Få tips til at holde din juledekoration frisk
Se hvordan du holder din juledekoration frisk.

1. Sæt grangrenene i vand før brug

Det er en god idé at lade grangrene suge vand, før du bruger dem. Skær de nederste 5 cm af grangrenene og fjern nålene på den nederste del af grenen. Sæt dem derefter i en spand vand. Hvis du bruger helt frisk gran, skal du helst lade den ligge i en uges tid, før du bruger den.

Bidro aflang Ledflex

2. Brug nobilisgran i stedet for nordmannsgran til din juledekoration

Nobilisgran holder sig pænere end den mere almindelige nordmannsgran.

3. Vælg alternativer til gran

Du kan også bruge andre materialer end gran. Det kan fx være blød enebær, kristtorn uden torne eller tuja. Disse materialer holder sig friske længere end gran, og du oplever ikke så hurtigt en trist juledekoration.

4) Flet en krans af grene

Du kan også sætte fyrfadslys eller bloklys i et flot fad og lægge en flettet krans af grene fra haven i fadet. Vælg gerne grene med mos på, da det giver en flot effekt.

Novasel - Perskindol

5. Brug oasis i stedet for ler

Det er heller ikke absolut nødvendigt at bruge ler, når du laver din juledekoration. Du kan sagtens bruge oasis i stedet for. Sørg for, at oasisen er vandmættet, før du bruger den. Fyld en spand med vand og læg oasisen, så den flyder ovenpå, så vil den selv suge vandet til sig. Du skal ikke trykke den ned under vandet. Du skal dog være opmærksom på, at oasis ikke holder så godt på grene og pynt som ler.

6. Førstehjælp til en trist juledekoration

Hvis dekorationen trods alle de gode råd alligevel bliver lidt trist at se på i løbet af december, er der ingen grund til at fortvivle. Du kan give en træt og trist juledekoration nyt liv ved at spraye den med bladglans eller bruge lidt sølv- eller guldglimmer.

Læs her hvordan du kan bruge blomsterløg.

Er din have vinterklar – læs mere her.

Læs her om juletræets historie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe