Advertorial – Sådan finder du de rigtige gardiner

Der er flere ting at overveje når du skal have gardiner – læs her: Sådan finder du de rigtige gardiner

En af de mere vigtige komponenter i din indretning er hvilke gardiner du vælger, de er nemlig synlige både indefra og udefra. Når du skal finde de rigtige gardiner, er der flere ting du kan overveje, disse kan du læse mere om herunder.

Tænk over rummet hvori gardinerne skal hænge

Først og fremmest er formålet med at hænge gardiner op, at de skal skygge for solen. Derfor er det også vigtigt at du overvejer, hvor du skal hænge gardiner op. Dette skyldes, at du i soveværelset fx vil være nødt til at hænge tykkere gardiner op for at få lukket alt lyset ude. Rigtigt mange mennesker vælger af gode grunde i den forbindelse mørklægningsgardiner.

I stuen derimod, vil du typisk ikke være nødt til at hænge så lystætte gardiner op. I stedet er der her flere som vælger de mere klassiske plisségardiner, som på en varm sommerdag kan lukke noget af det skarpe sollys ude. Så bliver du ikke generet af det skarpe lys.

Find gardiner som passer til din smag og indretning

Det næste du også bør overveje, er hvilket look du går efter med dine gardiner. Der findes nemlig en lang række forskellige gardiner i alverdens forskellige størrelser og farver. Det gør det også ekstra oplagt at inkorporere gardinerne i din indretning. Her kan de blandt andet bidrage med et friskt pust til indretningen, hvis du fx vælger nogle farvede gardiner fremfor de klassisk hvide. Det afhænger dog også lidt af hvilke farver du ellers har i rummet.

Husk også, at hvilke gardiner som passer bedst i din indretning, afhænger af din egen smag samt hvilket rum der er tale om. Fx kan det skabe en hyggelig stemning, hvis du i dit soveværelse vælger en mørkere farve gardiner. Det vil skabe en mere hule lignende stemning.

Læs også om effektivt og fremtidssikret varmesystem.

More Stories
Sådan vælger du havemøbler
Havemøbler: Guide til at vælge dine yndlings havemøbler