Farvetrends: Se dette års farver

Farvetrends 2021

Rigtig mange har været i gang med malerrullen og boligindretning er blevet en hobby der spreder sig. Se årets farvetrends her.

At give boligen et nyt look er ikke bare et populært tidsfordriv og også en hobby mange holder af. Og det er ikke blevet mindre populært det seneste år, hvor mange har opholdt sig meget mere hjemme.

De blålige nuancer er for alvor blevet populære farver, når vi vælger at give boligen lidt farvespil. Se nedenfor de 10 mest populære farvenuancer.

Bidro aflang Ledflex

Psykolog Lee Chambers har givet sit bud på, hvad de forskellige farver signalerer, og hvorfor det er netop de nuancer, der er blevet så populære:

Farvetrends: Se dette års farver

I det kommende år forventes at de grå toner vil dominere. Ikke overraskende er den beroligende og afslappende grå tone efter et hektisk år blevet et must. En sådan alsidig farvebase kan bruges i alle rum i hjemmet.

Farvernes betydning

Hvorfor er disse farver så populære? For at dykke dybere ned i, hvorfor disse farver er de mest populære for hjemmeentusiaster, har Lee Chambers et bud på:

Novasel - Perskindol

”Haagblå”

farver
Farvetrends: “Haagblå”

En dyb og rig blå med grønne undertoner. Den fremmer både ro, selvtillid og en følelse af at være jordforbundet. Hvilket midt i en pandemi gør det mere og mere populært. Det har også en nostalgisk følelse, der giver en vis komfort i usikre tider.


”Stiffkey Blue”

farve
Farvetrends: “Stiffkey blue”

En anden rig blå nuance, men med en næsten havlignende struktur, der bringer det udendørs ind. Det tilskynder til en følelse af eventyr og frihed i tider med begrænsning. Det giver en vis sindsro og stabilitet, der er vigtig i øjeblikket.


”Cornforth White”

farver
Farvetrends: Cornforth white”

En neutral nuance, der ikke har den kliniske kant af en strålende hvid, som kan være overstimulerende. Det bringer elementer af gråt og skaber et rum, der udstråler både lys og varme. Samtidig med at det giver en beroligende følelse af at leve uden for byens trængsel og travlhed.

”Fransk grå”

farver
Farvetrends: “Fransk grå”

Fransk grå tager det trendy af gråt og smelter det sammen med de grundlæggende aspekter af grønt, der skaber en farve, der giver en følelse af vækst i lyset og i nuancen. Det har en næsten kamæleonlignende egenskab ved at kombinere varme med fred.

”Elephant’s Breath”

farver
Farvetrends: “Elephant’s Breath”

Denne farve tager en mellem-grå og tilføjer et strejf af varme og intensitet fra lyserød eller violet.  ”Elephant’s Breath” har en dejlig moderne følelse, der skaber et rummeligt område, hvor det bruges. Der er en interessant balance mellem at være både opløftende og beroligende, hvilket bestemt er efterspurgt.

“Skimming stone”

farve
Farvetrends: “Skimming stone”

Igen, et lysegråt aspekt der bringer en moderne følelse, mens den er lys nok til at forstærke følelser af glæde. Når du tilbringer længere tid indendørs, især om vinteren, skaber denne farve en atmosfære i rummet, der giver os færre følelser af at være indelukket.

“Hale Navy”

farver
Farvetrends: “Hale Navy”

En dyd og stilfuld farve, der bringer en diskret tone af luksus. Det har både en rustik og moderne følelse og kombinerer smukt varme og kølige undertoner for at skabe et rum, der skaber en rar følelse der omfavner dig, især når den udsættes for lys og parres med hvide aspekter.

“Denim Drift”

farver
Farvetrends: “Denim Drift”

Denne røgfyldte og beroligende blanding af grå og blå har været en populær farve i nyere tid, og de varme grå toner giver et indbydende rum at slå sig ned i, når du føler dig lidt overvældet. Det er en perfekt afslappende nuance i disse tider med zoom-træthed og mangel på psykologisk adskillelse mellem arbejde og fritid.

“Ægyptisk bomuld”

farve
Farvetrends: “Ægyptisk bomuld”

En anden neutral med lysegrå, der skaber et let rum, der er indbydende og omfavner ro.

“Sap Green” 

farver
Farvetrends: “Sap green”

En dyb jordforbindelse, der genererer den jordiske følelse, der forbinder os med naturen, selv når vi er indendørs. Selvom det er jordforbundet, er det varmt og bringer en følelse af hjemlighed, samtidig med at det er en farve, der fremmer trivsel.

Farvetrends: Se dette års farver ovenfor.

LÆS OGSÅ: 5 tips til indendørsmaling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe