Når stueplanternes sommerferie er slut rykker de indenfor igen

pelargonier i haven

Har pelargonier og andre planterne holdt sommerferie? Stueplanternes sommerferie er slut og du bør vænne dem til livet inden døre igen.

Har dine frostfølsomme planter nydt et ”sommerophold” i haven, er det tid til at tage nogle af dem tilbage indendørs.

Bidro aflang Ledflex

Har du haft pelargonier og andre stueplanter til at stå på terrassen i sommerperioden, skal du overveje om deres ”sommerferie” er slut, og de igen skal rykke inden døre.

Planterne har bedst af at vænnes langsomt til det tørre og varme inde miljø, så du bør ikke tage dem ind i stuen fra den ene dag til den anden.

TIP
Når du vælger at sætte dine stueplanter ud på terrassen bør du langsomt akklimatisere planterne til det fri. Placer dem på nordsiden, under et træ eller et andet skyggefuldt sted. Lad dem stå et par uger, inden de flyttes til et mere solrigt sted.

Lad middelhavsplanterne være

Citrus- og oliventræer kan tåle kortvarige lave temperaturer omkring frysepunktet. Dem kan du lade stå ude lidt endnu. Du kan få tips til pasning af middelhavsplanter her.

Novasel - Perskindol

Stueplanternes sommerferie er slut når nætterne bliver køligere og efteråret nærmer sig. Væn dem langsomt til den mere tørre luft der er inden døre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe