Edderkopper: Sådan kan du undgå kryb i boligen

edderkop i spind

Omkring 3 til 6 % (475 millioner mennesker) af den globale befolkning har frygt for edderkopper. Selvom de fleste edderkopper er fuldstændig harmløse, kan frygten, du føler, når du finder en i dit hjem, være til at tage og føle på.

Antallet af edderkopper i boligen vil sandsynligvis stige i sensommeren og efteråret. Her søger de ly fra det køligere vejr og søger en mage. Eksperterne hos End of Tenancy Cleaning giver her tips og tricks til at undgå edderkopper i hjemmet.

Bidro aflang Ledflex

8 billige tips til at undgå edderkopper i hjemmet

Pebermynteolie

Pebermynteolie er den bedste mulighed, hovedsageligt fordi den er videnskabeligt bevist at afvise edderkopper. Det skyldes, at edderkopper lugter gennem deres ben, så så snart de bliver ramt af den overvældende duft af pebermynte, vil de flygte, fordi duften er for stærk til dem.

Det anbefales at blande pebermynteolie med vand i en sprayflaske. Sprøjt derefter de områder af dit hjem, hvor du særligt har bemærket edderkopper. Vær dog opmærksom hvis du har kæledyr, da store mængder pebermynteolie kan give hunde dårlig mave.

Hvid eddike

Hvid eddike er et andet fremragende naturligt edderkoppemiddel, fordi det indeholder eddikesyre. Det bryder edderkopper sig ikke om. Det er også noget, som de fleste allerede har i køkkenskabet. Det er ikke giftigt for kæledyr og har ingen skadelige virkninger.

Novasel - Perskindol

Det anbefales at sprøjte halvt vand, halvt eddike i vindueskarme og andre indgange, hvor insekter og edderkopper kan snige sig ind.

Kastanjer

Kastanjer er et andet naturligt edderkoppemiddel, der måske overrasker dig. Det er blevet sagt, at kastanjer frastøder edderkopper, fordi de indeholder en naturlig olie, de ikke bryder sig om. Du kan placere et par stykker rundt i dit hjem eller i dine vinduer. Det burde forhindre de ottebenede kryb i at komme ind.

Kastanjer er typisk til at samle fra ​​september til november, så sørg for at være på udkig i disse måneder, så du kan samle nogle til dig selv!

Tænd stearinlys

At tænde stearinlys kan også holde edderkopper væk fra dit hjem. Det skyldes hovedsageligt, at edderkopperne ikke kan lide en masse forskellige lugte såsom citron, kanel og citronella. De kan heller ikke lide lugten af ​​røg, så at blæse disse stearinlys ud vil også hjælpe med at holde dem væk.

At sætte stearinlys i vindueskarmene er sandsynligvis den bedste mulighed for placering, da vinduer er et hotspot for edderkopper, der kommer ind. Du bør selvfølgelig holde ekstra øje med stearinlys i vindueskarme pga. brandfare.

Citrus

Citrusfrugter er ekstremt frastødende for edderkopper. Citrus har ligesom pebermynte en stærk afvisende effekt på edderkopper. Du kan blande friskpresset citronsaft med vand og spray det rundt i dit hjem for at holde dem i skak.

Aftørring af appelsinskal på dine vinduer og døråbninger kan være en anden effektiv metode til at holde dem ude af dit hus.

Udfyld eventuelle revner i dit hus

Edderkopper kommer ind i hjemmet gennem huller under døre og omkring vinduer, så sørg for, at vinduesrammerne er ordentligt forseglet.

Selvom denne opgave kræver noget gør-det-selv arbejde, er det en relativ simpel opgave. Det kan være en mere permanent løsning end nogle af de andre metoder, fordi den stopper edderkopper ved kilden.

Sluk dine udendørslys

Selvom skarpt lys ikke direkte tiltrækker edderkopper, tiltrækker de forskellige insekter. Det er insekter, som edderkopper lever af, såsom fluer og myg.

Derfor kan du overveje at slukke dine udendørslys. Du vil dermed ikke invitere edderkoppernes direkte fødekilde, hvilket gør dem mindre tilbøjelige til at komme tæt på dit hjem i første omgang.

Hold dit hus rent og ryddeligt

En anden ting, du kan gøre for at holde edderkopper på afstand, er at holde dit hus rent og ryddeligt. Edderkopper tiltrækkes af mørke, rodede omgivelser, så sørg for at støve af jævnligt og hold huset rent. Er der rent og ryddeligt er det også nemmere at opdage de ubudne gæster.

Husk edderkopperne er harmløse

Mens de fleste edderkopper foretrækker at blive udenfor og er fuldstændig harmløse for mennesker, søger nogle tilflugt i varmen i vores hjem. Som tidligere nævnt vil du højst sandsynligt se flere edderkopper i og omkring dit hjem i løbet af efterårsmånederne, når vejret køler af, og de leder efter en mage.

Selvom edderkopper kan være skræmmende, når de dukker op i dit hjem, er de harmløse og relativt nemme at fjerne. Det er altid værd at forsøge at holde sig til miljøvenlige løsninger. Husk, at det er lettere at forhindre edderkopper i at komme ind i dit hjem ved regelmæssigt at rydde op og rengøre i dit hjem eller forsegle vinduer, end det er at afvise dem med forskellige olier eller stearinlys.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe