Nem guide til pasning af smukke citrusplanter

citrusplante

Har du også oplevet, at det kan være svært at holde liv i de smukke og velduftende citrusplanter? Her får du en kort guide til pasning af citrusplanter.

Vand med omtanke

En af de vigtigste ting ved pasning af citrusplanten er vanding. Husk at citrustræet ikke tåler at blive udtørret. Til gengæld tåler det heller ikke så meget vand, at potteklumpen bliver overvandet. Det vil give risiko for at træets rødder rådner. Så vand lidt men jævnligt. Det bedste er, hvis du har mulighed for at opsamle regnvand, da vandet meget gerne må være kalkfrit.

Bidro aflang Ledflex

Pas på med varmen

Har du taget citrustræet indenfor i stuen eller vinterhaven, kan du opleve at frugter og blade falder af. Det sker, når temperaturen er for høj, der er for lidt lys eller for lidt vand. Temperaturen bør helst ligge mellem to til ti grader.

De smukke blomster og bladene giver en fantastisk duft. Nyd blomsterne og prøv at gnide bladene mellem fingrene. Det dufter godt og friskt, og man kan få lyst til at spise dem. Det kan du også – prøv at finhakke et par blade og brug det i madlavningen.
Citrusplante med blomst

Du bør lade citronerne hænge længst muligt. Det vil give den bedste smag.

Novasel - Perskindol

Tips til pasning af citrustræer

Kalkfrit vand

Citrustræet er ikke glad for vores kalkholdige postevand. Du kan måske ikke samle nok regnvand, så derfor bør du tilsætte citrusgødning hvis du bruger postevand. Det skaber balance i ph-værdien. Sørg for at følge anvisningen på flasken (for meget er heller ikke godt.)

Husk dræn

Citrusplantens jord skal være meget porøs, og du kan med fordel bruge citrusjord blandet med lecakugler. Det er vigtigt, at der er hul i bunden af krukken, så den kan komme af med overskydende vand.

Langsom tilvænning til lys

Start med at placere planten i halvskygge, for derefter at sætte den ud i lidt stærkere sol.

TIP

Hvide prikker på bladene kan være tegn på spindemider. Man kan hæmme udviklingen af spindemider, ved at oversprøjte planten med koldt vand.

Guide til pasning af citrusplanter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe