Køkkenhaven kan nydes flere gange

Køkkenhaven kan nydes flere gange på en sæson

Tips til køkkenhaven i juni

Det er fantastisk at være ejer af en køkkenhave. Har du gjort dit forarbejde i køkkenhaven i foråret, er det nu du kan glæde dig over at høste din afgrøder. Det afhænger jo af hvor tidligt du har tilsået køkkenhaven, men bl.a. salat, radiser og rabarber vil du kunne begynde at høste nu.

Har du forspiret kartofler, vil du snart også kunne glæde dig over nye friske kartofler.

Sådan kan du udnytte din køkkenhave

Du synes måske også sæsonen i køkkenhaven er kort, men til gengæld har du mulighed for at få optimalt udbytte, hvis du sår flere gange. Hvis du har en lille køkkenhave giver det dig også muligheden for at afprøve og nyde forskellige afgrøder.

Har du allerede høstet 1. gang har du mulighed for at tilså rækkerne igen. Det kan du gøre helt hen i juli måned. Du kan f.eks.

Dette kan du så i juni

Novasel - Perskindol
  • Ærter
  • Radiser
  • Salat
  • løg
  • rosenkål
  • grønkål
  • porer
  • kartofler
  • rødbede
  • bønner
  • gulerod

Husk de nemme krydderurter

Krydderurter er nemme at dyrke og skønne at have lige ved hånden når du tilbereder mad. De giver dejlige smagsoplevelse og kan bruges direkte i maden. Du kan også f.eks. tilsætte dem i en god olivenolie, der så vil smage af krydderurten. De kan også både tørres eller fryses for at give smagsoplevelsen senere.

krydderurter fra køkkenhaven
Det er nemt og smager fantastisk at bruge krydderurter fra køkkenhaven i madlavningen.

Der findes mange forskellige krydderurter og der er forskel på om de er etårige eller om de kommer igen til næste år.

De mest almindelige etårige er f.eks. koriander, dild, merian og basilikum.

De mest almindelige flerårige er løvstikke, citronmelisse, rosmarin, salvie, persille, estragon og purløg.

author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe