Tips til køkkenhaven i juni
Det er fantastisk at være ejer af en køkkenhave. Har du gjort dit forarbejde i køkkenhaven i foråret, er det nu du kan glæde dig over at høste din afgrøder. Det afhænger jo af hvor tidligt du har tilsået køkkenhaven, men bl.a. salat, radiser og rabarber vil du kunne begynde at høste nu.
Har du forspiret kartofler, vil du snart også kunne glæde dig over nye friske kartofler.
Sådan kan du udnytte din køkkenhave
Du synes måske også sæsonen i køkkenhaven er kort, men til gengæld har du mulighed for at få optimalt udbytte, hvis du sår flere gange. Hvis du har en lille køkkenhave giver det dig også muligheden for at afprøve og nyde forskellige afgrøder.
Har du allerede høstet 1. gang har du mulighed for at tilså rækkerne igen. Det kan du gøre helt hen i juli måned. Du kan f.eks.
Dette kan du så i juni
- Ærter
- Radiser
- Salat
- løg
- rosenkål
- grønkål
- porer
- kartofler
- rødbede
- bønner
- gulerod
Husk de nemme krydderurter
Krydderurter er nemme at dyrke og skønne at have lige ved hånden når du tilbereder mad. De giver dejlige smagsoplevelse og kan bruges direkte i maden. Du kan også f.eks. tilsætte dem i en god olivenolie, der så vil smage af krydderurten. De kan også både tørres eller fryses for at give smagsoplevelsen senere.
Der findes mange forskellige krydderurter og der er forskel på om de er etårige eller om de kommer igen til næste år.
De mest almindelige etårige er f.eks. koriander, dild, merian og basilikum.
De mest almindelige flerårige er løvstikke, citronmelisse, rosmarin, salvie, persille, estragon og purløg.