3 nemme gaveidéer med pelargonier

nemme gaveidéer med pelargonier

Pelargonier er måske ikke lige den første plante, som du tænker på, når du vil forære blomster til fødselsdag, havefest eller søndagsbrunch. Men pelargonier er en skøn sommerblomst og findes i et væld af farver og former. Planten er en solelsker og er nem at passe.

Vi har samlet 3 nemme gaveidéer med pelargonier, som kan skabe sommerstemning og få smilet frem hos modtageren.

En kasse fuld af blomsterglæde

pelargonier
Giv en skøn kasse med duftende pelargonier.

Om sommeren er en håndmalet trækasse fyldt med blomstrende pelargonier en perfekt gaveidé til en planteelsker. Det ser ekstra godt ud når farven på kassen matcher blomsternes farver. Du kan med en hilsen på kassen sætte dit helt eget personlige præg.

Bidro aflang Ledflex

Blomsterkassen på billedet vil kunne foræres til planteelskere båd med og uden have/altan, da det her er duftpelargonier, som både kan stå indendørs og udendørs. Duftpelargonier fås med eksempelvis rosen- og citrusdufte.

Pelargonier i papirspose eller kurv

En enkelt pelargonie i en papirspose er en simpel men en effektfuld gave, og kan som her på billedet bruges som en ’tak for hjælpen’ gave.

Du kan skrive dit eget budskab og dekorere posen, så pelargonien kan fungere som alt fra værtindegave, god bedring hilsen eller en lille farvel gave til gæsterne.

Novasel - Perskindol

Alt hvad du skal bruge for til at lave denne søde blomstergaveidé er: pelargonier, papirsposer, en hvid tusch og evt. jutesnor.

Som alternativ til papisposen kan en kurv anvendes, som fyldes med forskellige pelargonier. Det er også et fint alternativ til en blomsterbuket og vil glæde alle både med og uden have/altan.

En kærlig hilsen

nemme gaveidéer med pelargonier
Glæd en du holder af med “hjerte-pelargonier”.

Et hjerte af alle slags farvede blomsterhoveder fra pelargonier er en sød hilsen til den, som du holder af.

Succes med pasning af dine pelargonier

Plant dine pelargonier ud i maj, når frosten er ovre. Find et solrigt sted i haven eller plant i krukker eller plantekasser. Når du planter pelargonier, så plant gerne i en afstand af 20 cm, så planterne har plads til at vokse. Plant i krukker med dræn. Brug gerne næringsberiget jord.
Selvandingspotter kan være en god idé ellers tilpasses vandingen efter hvor varmt, der er. Husk det er bedst at vande tidligt om morgenen eller om aftenen. Giv planterne gødning, så får du bedre planter og flere blomster. Ved brug af næringsberiget jord, skal du starte med at gøde efter 4-6 uger. Hvis du fjerner stilke med visne blomster løbende, så sikrer du, at planten bruger sin energi på at skabe nye blomsterknopper.

Vil du se flere muligheder – ud over 3 nemme gaveidéer med pelargonier – klik her.

LÆS OGSÅ: Vil du indrette uderummet med smart belysning, så se her hvordan du indretter haven i spændende rum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe