Tænk naturen ind i din indretning

naturen i indretningen


Naturen har meget ofte en beroligende effekt på os mennesker. Derfor kan elementer fra naturen være med til at skabe rolige miljøer. Det kan være alt fra naturens farver, former, strukturer og materialer, der er med til at skabe rum, som tiltaler os og får os til at føle os godt tilpas. Her får du de sidste nye trends indenfor boligindretning.

Træ er et vigtigt materiale

Når vi taler om de nye trends er det ikke til at komme udenom træ. Det er et materiale, der fører naturen direkte ind i vores hjem. Det gælder hvad enten det drejer sig om møbler i træ eller gulve i træ. Det er ligegyldigt, om du har et lamelparketgulv, sildebensparket eller plankegulv, når bare gulvet er smukt afslebet og velholdt, giver det en virkelig flot flade, der fremhæver din indretning. Så ser gulvet slidt ud er det en god ide at få det frisket op.

Bidro aflang Ledflex

Skønne varme farver

Når vi kigger på farver i boligen, er der en tendens til, at de blå og grønne farver, som har præget vægfarverne de sidste par år, nu bliver skiftet ud med mere varme toner. Det kan være toner i beige eller nuancer af terrakotta, gerne støvede, som om de er blevet bleget af en stærk sol gennem flere varme somre. Man ser også andre varme toner, der minder os om Sydeuropas skønne farvepalette. Til de støvede varme farver kan du tilføje mere markante og stærke farver i små doser for at bryde og skabe kontrast.

Organiske og flydende former

Man ser rigtig mange nye designs både indenfor møbler og tilbehør, som har et flydende let og organisk udtryk. Mønstre, der ligner skyerne på himlen og former, der kan ligne søer set fra luften. Det er ganske enkelt det organiske frem for det stringente og kantede, der er fokus på. Det er et formsprog, der hylder det lidt skæve ikke-symmetriske, som skaber liv i et rum, på et gulv og på en væg. Det er en kærkommen trend, da vi i forvejen har rigeligt med firkanter, hjørner og kanter i et hjem. Alle rum er firkantede, døråbninger og vinduer. Derfor er det meget velkomment at få naturens mere flydende former ind i hjemmet og bløde linjerne op.

Den sorte kontrast

For dem som synes de rolige douchede farver og de organiske former godt kan blive for meget af det gode, er der hjælp at hente. Som kontrast til det bløde, varme og flydende er der nemlig rig mulighed for at supplerer med farven sort. Det kan for eksempel være sorte mønstre på puder, gulvtæpper og vaser. Eller det kan være sorte ben på stole, borde og sofaer. Eller sorte lamper, der giver kant til alt det bløde. Når den sorte farve tilføres i begrænset mængde skaber den en flot kontrast, der understreger fremfor at gøre rummet mørkt og tungt.

Novasel - Perskindol

Komposit og sammensatte fragmenter

En trend, der også vil få stor betydning i de kommende år, er design – både møbler og genstande – der er skabt af genbrugte materialer. Her er plastik en oplagt kandidat. Vi vil se hele borde og bordplader lavet af kompositmaterialer i mange farver, som afspejler den plast, der er blevet genbrugt til produktet. Med kompositmaterialerne populære fragmentmønstre følger et fokus på det fragmenterede i det hele taget. Det kan for eksempel være sådan noget som patchwork og mosaik af forskellige genbrugte kakler og klinker. Det vigtige er, at det ikke har et for ordnet udtryk. Fragmenterne skal helst sammensættes så det ser lidt tilfældigt ud.

Rustikke klinker

Når vi taler om klinker er det også en af de ting, der har ændret udtryk – i hvert fald i køkkenet og i badeværelset. Også her er der ønske om, at det stringente og glatte look, som har været in i lang tid efterhånden, fjernes. Igen er det naturens lidt ujævne overflader, der ønskes fremfor helt lige kanter og glatte overflader. Derfor er håndlavede og rustikke klinker i høj kurs. Har man et lidt for strømlinet og blankt køkken, kan man redde udtrykket ved at tilføje klinker i en varm farve og med en ujævn overflade. Det giver liv og kontrast. Man kan også vælge klinker, der er forskellige. For eksempel kam man genbruge forskellige kakler og sætte dem op så de genspejler det fragmenterede udtryk, der er beskrevet i ovenstående afsnit.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe