Blåbær kan give krukkerne nyt liv

flotte blåbær

Blåbær kan dyrkes i krukker

Blåbær kan plantes i surbundsbedet, hvor den trives godt. Du kan også vælge at plante blåbær i krukker. Her plantes de også i surbundsjord og giver et flot miks til de øvrige krukkeplanter.

Start med en lille krukke

Vil du dyrke blåbær i krukker, kan du med fordel starte med at plante i en lille krukke. I takt med at planten vokser, sætter du den i en større krukke.

Bidro aflang Ledflex

Blåbær vokser langsomt, og er først fuldt udvokset efter omkring 8 år.

Vand jævnligt

Når du dyrker i krukker kræver det lidt ekstra opmærksomhed med vanding. Vand busken jævnligt med 2-5 cm vand om ugen. Når busken er ved at sætte bær skal du være lidt ekstra opmærksom – ligesom med busken på friland.

blåbær
Blåbær er rigt på antioxidanter og vitaminer. Det indeholder både A-, B-, C- og E-vitaminer. Det høje indhold af antioxidanter er bl.a. godt for immunforsvaret.

Blåbærbusken har godt af at få rhodendrongødning en gang om året. Så hjælper du med at busken har næring nok til at vokse sig større og forblive sund. Du kan også tilføre ny jord ca. hvert andet år.

Novasel - Perskindol

Blåbær er en surbundsplante. Den foretrækker surbundsjord, som er en jordbund med lav pH-værdi. Blåbårbusken trives bedst i porøs jord, så bland en grov spagnum i jorden hvor busken skal plantes.

Planter i en krukke er generelt mere sarte over for kulde. Det gælder også blåbær, der i forvejen er lidt kuldskær. Om vinteren bør du derfor pakke krukken ind i bobleplast og stille den på et sted, hvor den ikke kan blive ramt af frost. Den skal dog stadig stå køligt.

Blåbær kan dyrkes i krukker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe