Gode og hurtige havetips til sensommerhaven

sensommerhaven

Sensommerhaven: Sensommer er et godt tidspunkt for at ordne mange ting i haven. Skal du have ny græsplæne er tidspunktet godt i sensommeren ligesom det er tiden til at beskær visse af havens træer.

Beskæring af havens træer og planter

Sensommeren er et godt tidspunkt for beskæring af valnøddetræer, birketræer, ahorntræer kirsebær- og blommetræer. Du kan både udtynde og beskære blommetræer og kirsebærtræer efter høst.

Bidro aflang Ledflex

Også bærbuskene kan trænge til at blive trimmet. Hvis du klipper de gamle grene på hindbær, stikkelsbær, ribs og solbær, så sørg for at klippe helt nede ved jorden. Det vil give dig flere bær til næste år.

Fokus på stauder i sensommerhaven

Har dine stauder vokset sig for store eller for tætte kan du dele dem og flytte dem til et nyt sted i haven. Du kan grave planten op og hakke den over med en spade. På den måde kan du dele dine stauder i mindre stykker.

Det bedste tidspunkt for at plante stauder er i foråret eller sensommeren, frem til oktober. Staudens rødder gror langsomt når den er i blomstring. Derfor er tommelfingerreglen, at de stauder der er efterårsblomstrende plantes i foråret, og de stauder der er forårsblomstrende plantes i efteråret/sensommeren.

Novasel - Perskindol

Stedsegrønne planter og græsplænen

I sensommeren og det tidlige efterår er jordtemperaturen højest. Det er med til at give en hurtig frøspiring og nye rødder. Skal du anlægge ny græsplæne er det derfor det bedste tidspunkt. Også stedsegrønne planter er mest optimalt at plante på dette tidspunkt, da de får de bedste betingelser i jorden.

Få flere roser i sensommerhaven

Tag et kig på dine roser og klip de visne roser af. Så kan rosen nå at få flere blomster i år. Vær generelt mere opmærksom på klatreroser der står tæt på muren. Her er jorden ofte mere tør og det kræver mere vanding.

Masser af jordbær

Har du allerede jordbær i haven kan du nemt plante nye jordbær fra udløbere. Det vil du glæde dig over til næste år, når dit udbytte af de dejlig sommerbær bliver større. Hvis du planter allerede nu, har planterne gode forudsætninger for at have etableret sig godt inden næste forårs blomstring. Sørg for at sætte planten i frisk ny jord, ligesom det er en god ide at tilføje et pa nye friske planter hvert andet år.

Opbevaring af æbler fra sensommerhaven

sensommer æbler

Når du samler æbler kan du opbevare dem i kasser. Stil dem et mørkt og køligt sted og sørg for at de får luftcirkulation. De kan f.eks. opbevares i garagen, carporten, udestuen eller kælderen. På den måde holder de sig friske længst muligt.

Tip til ukrudt

Fjern så meget ukrudt du kan om efteråret. Jo mere der er fjernet om efteråret, jo færre frø og rødder vil spire frem til foråret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe