Der er mange opgaver i haven nu hvor alting gror – også ukrudtet.

Sommer og sol er godt for havens planter og blomster. Men også ukrudtet gror nu. Du kan mindske ukrudtet ved at plante bunddække og andre planter der dækker jorden.

Vil du have gode råd om rodukrudt læs her.

Blomsterhaven – havetips juni

For mange planter – stauder, roser og sommerblomster der blomstrer flere gange – gælder det at de blomstrer frodigere hvis man fjerner visne blomster hurtigt. Derved bruger planterne ikke energi på at sætte frø, men i stedet på nyvækst og blomsterdannelse senere på sommeren. Ukrudtet er også i vækst. Hak eller pluk ukrudtet og lad det evt. ligge på jorden hvor det visner i solen. Vær opmærksom på at få alle rødder væk.

Skal rosenbedet piftes op, så ram det ind med en flot lav hæk af lavendler, salvie, katteurt, buksbom eller storkenæb.

Lavendel er smuk at bruge som lav hæk eksempelvis omkring et rosenbed.

Det er også nu bladlus kan indtaget haven. Hvis det er nødvenligt at sprøjte, brug kun midler der er specielt egent til formålet. For at få reel effekt, er det vigtigt at du gentager behandlingen med jævne mellemrum.

Beskær nu – havetips juni

Du kan beskære de tidligt blomstrende buske lige efter blomstringen, så der kan blive dannet frø til næste forår i løbet af sommeren. Midsommer er også en god tid til at beskære vintergrønne buske og hække i. Det kan f.eks. være buksbom, thuja, jerneg, bærbuske m.m. Så udvikles der lettere nye skud.

Se her hvordan havevejret bliver i dit område.