Havetips til haven som er vild med vilje

havetips

Haven er et af de steder, hvor man kan slappe af og nyde naturen. Hvis du gerne vil have flere dyr på besøg, kan du anlægge en have, som er vild med vilje. Ved at leje minilæsser og -graver, kan du hurtigt skabe en lille forhøjning, hvor du kan plante vilde blomster og urter, som helt sikkert vil tiltrække både sommerfugle og honningbier. Er der flere insekter i din have, vil der også komme mange flere havefugle, som giver din have nyt liv. Skal du udføre et anlægsprojekt for at skabe rum til at gøre haven vild med vilje, kan du leje maskiner hos Nordjysk Lift.

Er der nogen særlige dyr, som du kan lide at have i din have?

Det er ikke alle, der har en have. Men for dem, der har en have og er bevidste om biodiversiteten i den, er der mulighed for at få naturen tættere på. Når det ikke er tilstrækkeligt bare at have græsplæne, kan man selv gøre en indsats for at skabe lidt mere liv omkring sig. Eksempelvis kan man plante blomster eller lave en køkkenhave med blomstrende urter. Sådan vil man også tiltrække flere insekter, hvilket på sigt vil øge biodiversiteten i haven.

Bidro aflang Ledflex

En frodig og blomstrende have

En frodig og blomstrende have er noget de fleste drømmer om. Det er dog ikke altid lige let at få den til at se ud som man gerne vil, og det kræver ofte en del arbejde. Men havearbejde kan også være en afslappende og hyggelig oplevelse, når man går udenfor i solskinsvejr. Ved at have de rette maskiner, kan det være ekstra sjovt, og man vil hurtigt kunne se resultaterne af ens arbejde. 

Hvilke planter kan du så i din have?

Der er mange forskellige planter, som kan passe ind i enhver have. Hvis man ikke har plads til store træer, så kan det være en god idé at plante buske eller hække, og særligt liguster og tjørn tiltrækker sommerfugle. Desuden giver buske lidt skygge og læ om sommeren. 

Det kan også skabe mere liv at plante nogle vilde blomster i haven. Blomster giver farve og personlighed til haven, og der findes utallige af forskellige slags blomster, planter og urter. Lavendel, asters og kløver tiltrækker for eksempel honningbier. Så det er helt op til den enkelte at vurdere, hvilken type blomster der passer bedst ind i haven og ind i visionen om at tiltrække flere dyr.

Novasel - Perskindol

En vild have kan tiltrække insekter, som vil føre til et større dyreliv i haven – blandt andet fugle. Så gør haven vild med vilje, og se din have blive fyldt med liv hver eneste dag! 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe