Havetrend: Indret haven med aktiviteter og hygge

havetrend

Indret haven til en sommer fyldt med udendørs aktiviteter og hygge

Med regeringens seneste udmelding om grænseåbningen må de fleste danskere forberede sig på at tilbringe sommeren hjemme. Og det ses på den måde, vi indretter haven på.

Kontakt med naturen

Vi vil i kontakt med naturen og lave så mange aktiviteter som muligt ude. Det fortæller indretningsdesigner Laura Scheuer Trøstrup, som står bag designbloggen The Sweet Spot.

Bidro aflang Ledflex
Laura Scheuer Trøstrup fra The Sweet Spot
Indretningsdesigner Laura Scheuer Trøstrup fra designbloggen The Sweet Spot

Klar tendens

Tendensen mærkes også hos byggevarehuset BAUHAUS, hvor især markiser, hytter og terrassevarmere er populære i det danske klima.

havetrend

Det varer ikke længe, før mange danskere for en stund lægger arbejdstøjet på hylden og går på en velfortjent sommerferie i Danmark. Medmindre turen går til Norge, Tyskland eller Island, er regeringens udmelding nemlig klar. Rejser til alle andre lande end de tre frarådes indtil den 31. august. Derfor gør mange lige nu klar til en sommer, der skal tilbringes hjemme, og ifølge Laura Scheuer Trøstrup, indretningsdesigner og indehaver af The Sweet Spot, kan det mærkes på den måde, som folk indretter sig på. For mange af os rykkes ferien i år hjem i haven, og det kan mærkes. Vi har været meget hjemme på det sidste og fundet ud af, hvor vigtigt det er, at vi kan søge ud og komme i kontakt med naturen. Også selvom det blot er lige udenfor vores egen dør. Derfor vil vi ikke kun have et spisebord og fire stole i haven, men derimod forskellige opholdsarealer, der inviterer til forskellige formål, forklarer Laura Scheuer Trøstrup.

Haven skal afspejle hjemmet

Behovet for at være i tæt kontakt med naturen er en trend, der egentlig har været under opsejling i mange år, og som i høj grad er forstærket i løbet af de seneste måneder.

Novasel - Perskindol

Tidligere har vi orienteret os meget urbant og søgt ind til byerne, men under Covid-19 har vi genopdaget naturen. Vi vil gerne være ude i så mange timer af døgnet som muligt, og dét skal terrassen og haven afspejle. Derfor er det ikke atypisk, at man ser, at folk indretter sig med møbler, der afspejler hjemmet. Både køkken, spisestue, opholdsstue, soveværelse og endda badeværelse kan skabes udendørs med fx bålsted, spisebord, loungemøbler, hængekøje og vildmarksbad, siger Laura Scheuer Trøstrup.

havetrend

Stor efterspørgsel på udeprodukter

Også hos byggevarehuset BAUHAUS mærker man, hvordan efterspørgslen på udeprodukter er vokset den seneste tid.

Vi har oplevet et stigning i salget af udendørs produkter, og vi kan tydeligt se, at folk vil gøre haven mere brugbar. Vi har blandt andet set en stor efterspørgsel på både hytter, markiser og terrassevarmere. Det giver jo rigtig god mening i et dansk klima. Vi vil gerne være ude, men vi ved også, at det danske vejr er uforudsigeligt. Med et overdækket område kan vi få det bedste fra begge verdener. Ud af huset og tæt på naturen, men i ly for vind og vejr, fortæller Vickie Dahl Matzen, som er indkøbschef hos BAUHAUS.

havetrend

Sådan gør du haven mere brugbar

Der er mange muligheder, når haven skal indrettes. Sommetider så mange, at man overrumples af udvalget og derfor blot ender med de klassiske havemøbler. Men ifølge Laura Scheuer Trøstrup er der faktisk ikke den store forskel på at indrette inde og ude.

havetrend

Det er mere eller mindre de samme spørgsmål, man skal stille sig selv, uanset om man indretter inde eller ude. Hvad har du plads til? Og hvad har du egentlig behov for og lyst til? Jeg ser ofte, at folk fylder haven lidt rigeligt op med havemøbler. De vil gerne have plads til den helt store havefest, men hvor ofte bruger man det egentligt? Mit råd er i stedet at få plads til lidt mere forskelligt, så man fx både har spisepladser og et loungeområde. Dét, tror jeg, man vil få større glæde af, fortæller Laura Scheuer Trøstrup.

Hun bakkes op af Vickie Dahl Matzen, som især slår et slag for udekøkkener.

Det er en rigtig god idé at indrette haven, så den indbyder til aktiviteter for både børn og voksne, og her er en bålplads en sikker vinder. Et af de mest populære produkter lige nu er bålfade og tilbehør hertil. Så kan man faktisk rykke hele madlavningen ud under åben himmel til glæde for både store og små, afslutter Vickie Dahl Matzen.

Bålfadet bruges til hygge


Læs også om hvordan du skaber biodiversitet i haven her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe