Sådan får du en blomstrende sensommer

lyng til sensommerens krukker.

Når dine sommerblomster er på retur er der flere skønne bud på planter til en blomstrende sensommer have. Sådan får du en blomstrende sensommer.

Det er nemt at bibeholde fornemmelsen af sommer ved at forny krukkerne på terrassen og i haven. Når sommerblomsterne er færdige, skaber du nyt liv og stemning med sensommerens blomster og planter. Her får du bud på planter der kan klare sig fint til efteråret.

Lyng

lyng til sensommerens krukker.

Der findes flere arter og sorter af lyng. Høstlyng blomstrer i rosa, hvidt og purpur. Planten må ikke tørre ud, og hvis du sørger for det, klarer den sig fint i nogle minusgrader.

Bidro aflang Ledflex

Chrysanthemum

krysantemum

Hvis du ikke allerede har anskaffet Chrysanthemum, er denne blomst et oplagt bud på en blomstrende sensommerhave. Chrysanthemum er typisk en etårig plante og er perfekt til havens krukker sidst på sommersæsonen. Nip de visne blomster af, så vil den skyde med nye knopper.

Hebe

blomster sensommer

Hebe er en robust plante der findes i forskellige nuancer af lilla og hvidt. Den holder sig fint, indtil frosten kommer.

Prydgræs

Planter til sensommer og efterår. Her prydgræs.

Prydgræs er som oftest allersmukkest om efteråret. Her får de dekorative vipper og aks, der vajer smukt i vinden og giver liv til krukkehaven. De forbliver smukke hele vinteren – også når de er tørret ind og fyldt med rimfrost. Tip: De er rigtig fine til at give højde i sammenplantede krukker.

Novasel - Perskindol

Prydkål

Planter til sensommer. Her prydkål.

Prydkål giver en fin effekt til krukkerne og kommer i forskellige nuancer af grønt og lilla. De er også fine i sammenplantede krukker, f.eks. sammen med prydgræs.

Alpeviol

Se bud på sensommerens planter og blomster. Her alpeviol.

Alpeviol trives fint i udekrukker og klarer sig endda med nogle frostgrader. De tager sig rigtig fint ud, når de plantes sammen i deres forskellige farveskala; rød, cerise, rosa og hvid.

Sedum

Få en blomstrende sensommer med planter og blomster. Her sedum.

Sedum findes i mange forskellige farver og former, og trives godt udenfor i det tidlige efterår. Sedum tilhører stenurtfamilien, og jorden skal derfor tørre ind, før du vander igen.

Alundrod

Sensommerens planter. Her alum (heuchera)

Alunrod (Heuchera) er en af de mest taknemmelige udplantningsplanter i efteråret. Den er smuk når den er plantet alene, og også rigtig fin sammen med andre planter.

Chrysanthemum TIP:
Chrysanthemum er drevet frem til at blomstre på købstidspunktet. Du bør derfor lade planten være i plastpotten, når du planter ud. Hvis den omplantes i ny jord, vil den ikke nødvendigvis blomstre kraftigere.

Tip til sensommerens krukker:

  • Sørg for at jorden ikke er blød men holdes fugtig.
  • Du kan skabe smukke sammenplantninger ved at vælge planter med forskellige former og højder. Lad også nogle hænge ud over kanten.
  • Sensommerens krukkeplanter behøver ikke samme plads at vokse på som sommerblomster. Du kan derfor sætte planterne tættere.

Sådan får du en blomstrende sensommer – vælg mellem blomster og planter der egner sig til at skabe nyt liv i sommerkrukkerne.

LÆS OGSÅ: Sådan skaber du biodiversitet i haven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe