Sådan kan du forhindre at din have drukner

Regn kan give oversvømmelse i haven. Undgå haven drukner med 7 gode råd

I perioder med meget regnvand fra oven har du måske overvejet, hvordan du kan hjælpe havens planter fra at drukne. Med nogle tiltag og forholdsregler kan du hjælpe og forhindre haven i at drukne helt.

Sådan forhindrer du at haven drukner

Oversvømmelser i haven sker, når regnvandet ikke er i stand til at løbe væk fra græsset eller andre områder i haven. Det efterlader ingen luftrum i den mættede jord, hvilket får planter og græs til bogstaveligt talt at drukne.

Bidro aflang Ledflex

1 Opsaml regnvand

Opsamling af regnvand i en regnvandstønde vil hjælpe med at forhindre overskydende vand i at løbe ud på græsset. Brug en regnvandsafleder til at forbinde din tagrende til vandbeholderen. Det er en måde at minimere virkningen af kraftig nedbør, og vandet kan bruges til planter eller til at vaske bilen. Hvis vandet bliver for højt, skal du blot hælde det ned i et afløb.

2 Rens tagrender og afløb

Nedfaldne blade og andre former for affald vil med tiden samle sig i tagrender og udvendige afløb. Uden rensning kan overløbende vand fra tagrender under skybrud og kraftig nedbør skylle jord væk, ødelægge blomsterbede og forårsage vandmasser samt vandskader på terrasserne.

3 Luft din jord

Når jorden er for kompakt, forhindrer det vandet i at sive ind. Det får igen regnvandet til at ligge oven på jorden, som til sidst oversvømmer blomsterbede og andre områder i haven. Plæneluftning giver jorden bedre luftcirkulation og en mulighed for vandet til at strømme væk i stedet for at blive liggende oven på en hård og kompakt plæne. Dette kan gøres med en havegreb til ganske enkelt at stikke huller direkte i jorden eller plænelufter/vertikalskærer.

Novasel - Perskindol

4 Invester i barkflis af høj kvalitet

Barkflis er normalt lavet af organiske materialer som træflis. Det påføres jordens overflade for at undertrykke ukrudt, holde jorden kølig, forhindre frostskader, sprede vand og forhindre oversvømmelse. Ved at bruge barkflis omkring din have, eller områder, hvor du har planter eller jord, vil hjælpe med at absorbere så meget regnvand som muligt. Læg et godt lag barkflis der kan absorbere regnen, men forvent ikke det vil være nok i forbindelse med længerevarende skybrud.

5 Skab en regnhave

Lokaliser de områder i din have, der let bliver vandfyldte under kraftig regn, og skab en regnhave i stedet for. I stedet for at lade disse områder blive til mudrede gruber, kan en regnhave hjælpe med at fange de store mængder regnvand på en praktisk og smuk måde.

Din regnhave kan inkorporere en blanding af store og små planter, små træer, blomster, græs og alle andre elementer. Det er dog nødvendigt at men det er nødvendigt at etablere et overløb til kloakken i forbindelse med skybrud.

6 Tilsæt bladform

Bladskimmel er dannet af rådnede efterårsblade og kan bruges som jordforbedringsmiddel. Bladformen hjælper jorden med at absorbere og tilbageholde mere regnvand, hvilket vil hjælpe med at forhindre oversvømmelser på dine blomsterbede og græsplæne under perioder med kraftigt nedbør. Du kan tilføje bladskimmel en gang om året.

7 Tilføj et fransk afløb

Et dyrere løsning til at forhindre din have i at oversvømme er et bygge et afløb, især et fransk afløb. Selvom dette sandsynligvis vil medføre ekstra omkostninger, vil det at have installeret et fransk afløb tillade vandet at løbe væk fra problemområderne. Denne metode er et godt og langsigtet valg for de haver, der lider af hyppige oversvømmelser.

Sådan forhindrer du at haven drukner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe