Sådan gør du plæneklipperen vinterklar

Læs hvordan du gør plæneklipperen vinterklar og den holder længere.
Vedligeholdelse får tingene til at holde længere - det gælder også for din plæneklipper.

Når du har kørt en sidste tur med din plæneklipper, bør du rense og smøre den, inden den skal på “vinterferie” i skuret.

God vedligeholdelse af din plæneklipper, får den selvfølgelig til at holder længere. Sådan gør du plæneklipperen vinterklar ved nem vedligeholdelse:

Det vigtigste ved vinterklargøring af din plæneklipper er rensning og smøring.

Bidro aflang Ledflex

Slib og smør

Har du brugt såkaldt aspen-benzin til din plæneklipper, kan det klare vintertemperaturerne. Hvis ikke, bør du tømme tanken, da der kan dannes kondensvand i benzintanken, og så kan det blive svært at starte græsslåmaskinen til foråret. Den nemme løsning er at tilsætte additiver, som kan holde benzinen klar helt frem til foråret.

Selve knivkassen er vigtig at få ordentlig ren. Brug en haveslange, højtryksrenser eller bilbørste til at skrubbe græs og jord af med. Kniv og knivkasse kan med fordel smøres ind i olie, når det hele er rent og tørt. Du bør også slibe klingen enten forår eller efterår. En velslebet klingen giver det bedste klipperesultat for din plæneklipper.

Har du en stor plæne eller har investeret i en dyr plæneklipper, kan det være en god idé at lade en fagmand tjekke plæneklipperne og give den en eftersyn. På din måde er du sikker på den holder længere.

Novasel - Perskindol

Sådan gør du plæneklipperen vinterklar og den vil holde længere og være klar til næste sæson.

Læs også hvordan du kan gøre arbejdshandsker bæredygtige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe