Sådan planter du blomsterløg

Se hvordan du planter blomsterløg.

Forårsblomstrende løgplanter som tulipaner, påskeliljer og krokusser er en sand fryd i haven. De tilfører farver i det tidlige forår og biodiversitet. Men hvordan planter man helt præcist blomsterløg?

Plantningstidspunkt

Blomsterløg plantes i efteråret allerede fra september. Sørg for, at dine løg kommer i jorden inden den første frost. De skal plantes i efteråret, fordi løgene har brug for vinterens kulde for at blomstre i foråret.

Bidro aflang Ledflex

Metode

Plantning af blomsterløg består af flere trin. Når du har gjort det, glemmer du det aldrig.

 1. Først skal du løsne jorden med en spade det sted, hvor du vil plante blomsterløgene. Det gør jorden lettere at arbejde med.
 2. Hvis blomsterløgene ikke skal sættes i et eksisterende bed, kan det være en god ide at blande lidt organisk materiale, f.eks. kompost, i jorden.
 3. Grav et hul med en planteske eller en løgplanter, og sæt blomsterløgene i hullet med den spidse ende opad.
 4. Sørg for, at løgene plantes i en dybde, der er tre gange selve løgets højde. (Et påskeliljeløg på 5 cm skal således plantes 15 cm dybt).
 5. Fyld hullet med den jord, du fjernede tidligere, og tryk jorden forsigtigt fast.
 6. Vand umiddelbart efter plantningen, hvis jorden ikke allerede er fugtig. Det sikrer, at blomsterløgene straks begynder at danne rødder.
  Det er godt at vide, at du ikke rigtigt kan gøre noget forkert. Selv hvis du ved et uheld planter blomsterløgene med bunden i vejret, kan de stadig finde frem til lyset.

Placering

Det står på emballagen, om blomsterløgene foretrækker sol eller skygge. Du kan plante dem, hvor du ønsker, og der er ingen forkerte valg. Det handler alt sammen om, hvad du foretrækker. Hvis du har svært ved at vælge, kan du læse følgende tip:

 • Placer lavtvoksende løg, f.eks. hyacinter, foran højere blomstrende løg som f.eks. tulipaner.
 • Du kan opnå en “wow”-effekt ved at plante blomsterløg i klynger.
 • Hvis du foretrækker et naturligt look, kan du plante blomsterløg, der blomstrer tidligt, som krokusser, vintergækker og snepryd i græsset.

Du kan få flere oplysninger om blomsterløg på blomsterlog.info.

Novasel - Perskindol

LÆS OGSÅ: Se her hvordan du kan skabe hyggelige rum i haven med spændende belysning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe