Er din havetrailer sikker i trafikken?

Tjek om traileren er i orden til haveaffald

Få 6 tips her til sikker havetrailer.

Efteråret betyder haveaffald og ture til genbrugspladsen med afklippede grene, græs, blade og visne stauder. Mange af os bruger kun traileren få gange om året. Husk at tjekke den godt igennem, før du læsser den og begiver dig ud i trafikken.

Bidro aflang Ledflex

1 Hvor gammel er din trailer?

Hænger den overhovedet sammen med andet end gaffatape? Hvis den har nogle år på bagen, bør du også tjekke dækkene. Et trailerdæk går ofte til, længe før det slides ned – så vær opmærksom og kig dem efter med jævne mellemrum, så du ikke pludselig står med en trailer fyldt med haveaffald og et flækket trailerdæk.

2 Tjek også dækkenes mønsterdybde

Slidte dæk forøger bremselængden og gør din kørsel ustabil. Jo tungere traileren er læsset, jo længere er bilens og trailerens bremselængde. Husk dæktrykket må gerne være højere end normalt, når du kører med et tungt læs.

3 Du skal sikre dit læs, så du ikke taber grene eller andre genstande under kørslen

Spænd reb eller sikkerhedsremme hen over trailerens lad og spænd presenning eller sikkerhedsnet over løse genstande, så de ikke flyver af til gene og fare for andre trafikanter.

Novasel - Perskindol

4 Fordel vægten jævnt, når du læsser traileren

Har du for meget vægt bag i traileren, kan det få den til at slingre.

5 Tjek hvor tungt et læs din bil må trække, og hvor mange kilo, du må laste traileren med

Det er nemt at overlæsse en trailer, da den ofte kan rumme større mængder, end den må køre med. Pas på hvis du kører med sand, grus eller fliser – vægten kommer lynhurtigt for højt op. Traileren kan bryde sammen eller komme i svingninger, når du læsser den for tungt. Se trailerens totalvægt og lastevægt på et skilt på traileren. Og husk, der vanker bøder, hvis du kører med overvægt.

6 Sørg for, at traileren er koblet rigtigt på bilen, og at lygter og blinklys virker

Og så kan du eller bare gå i gang med havesaksen og får haven gjort efterårsklar!

LÆS OGSÅ: Sørg for at sikkerheden er i orden når børnene hopper på trampolin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe