3 tips til effektiv rengøring i hjemmet

Rengøring er for de fleste bare en opgave der skal overstås, det kan ikke gå hurtigt nok. Derfor handler det om at være effektiv og gøre rent i den rigtige rækkefølge og på den rigtige måde, for så vil du opleve at rengøring bliver ekstra effektiv. Her får du 3 tips til at effektivisere din rengøring i hjemmet, hvad end du udfører den selv el. får rengøringshjælp.

Gør rent i den rigtige rækkefølge

Der er en rigtig rækkefølge at gøre rent i, og gør du det i den rækkefølge vil du som sagt opleve at det går hurtigere men også at der bliver mere rent. Her er den anbefalede rengøringsrækkefølge:

 1. Start med at find alle rengøringsmidler og rengøringsartikler frem, og stil dem samlet. Det spare dig for en masse tid når du går fra en rengørignsopgave til den næste.
 2. Hvis en del af din rengøring er skift af sengetø og tøjvask, så start med dette, da det kan virvle en masse ny støv rundt. Hæng evt. og dyner og tæpper til luftning udendørs.
 3. Du skal starte med at rydde op så alle falder er fri og tilgængelige, det gælder gulv, køkkenbord, vindueskarme og spidebord mm.
 4. Den tredje rengøringsopgave du skal udføre er aftørring og afstøvning af alt hvad du synes der trænger til dette. Det fjerner støvet på overfladen og gør rengøringen bedre og nemmere fremadrettet.
 5. Støvsugning er den fjerde opgave. Støvsug alle gulve, tæpper og møbler grundigt.
 6. Til sidst skal du slutte af med at vaske gulv, dette kan med fordel gøres to gange for optimalt resultat.

Gør rengøring sjovt

En anden ting der gør rengøring sjovere og mere effektiv er hvis den bliver sjov, eller i hvert fald sjovere. Det er der flere måder at gøre på og her er nogle ideer:

 • Sæt lyd på rengøringen – Hør podcast, lydbog el. musik og leg el. syng dig igennem rengøringen.
 • Familierengøring – Gør rent sammen med hele familien, så er alle i samme båd og kan få noget sjovt ud af det.
 • Hvem gør rent hurtigst? – Gør rengøringen til en konkurrence og se hvem der får gjort sit område rent hurtigst el. konkurrer med dig selv.

Det er bare et par tips, måske kan du udvikle vider på ideerne og selv finde på nye sjove tiltag der gør rengøringen sjovere.

Vinduespladsen

Brug det rigtige rengøringsudstyr

Der er ingen grund til at rende rundt med en støvsuger der ikke kan suge mere el. en gammeldaggulvmoppe bestående af kost og klud. Udskift dit rengøringsudstyr til det nyeste og bedste og den rengøring vil blive langt mere effektiv.

Når du udskifter er det også en god ting at tænke miljøvenligt – ikke bare for miljøet, men også for de bedre mateiraler der gøre bedre rent. Rengøringsmidler og rengøringsartikler der kan blive miljøvenlige skal blive det, og her kan der f.eks. være tale om at udskifte de fravede alt-mulig-klude med hæklede karklude og plastikskuresvampen med en der er lavet af miljøvenlige materialer.

Top 5 rengøringsartikler til effektiv rengøring:

 1. Effektiv støvsuger
 2. Moderne gulvmoppe
 3. Rengøringsmiddel skal være miljøvenligt
 4. Genanvendelige karklude
 5. Skuresvamp af naturlige materialer

Nu er du helt klar på hvordan du selv kan gøre din rengøring bedre og hurtigere el. videreleverer instrukserne til din private rengøringshjælp og gøre dem mere effektive, så de kan nå at servicere endnu flere kunder på en dag.

More Stories
Skal du bruge et indendørsareal hurtigt? Så bør du overveje Tälthaller