Anne Hjernøe: Jeg har glædet mig til at komme på arbejde igen

Anne Hjernøe laver tv-programmer med journalist Anders Agger
Anne Hjernøe er ikke bange for at udfordre sig selv. Hun lærte f.eks. at stå på hænder i en alder af 52.

Anne Hjernøe er bl.a. kendt for at lave madprogrammer fra nær og fjern på TV. Et job som Anne har glædet sig til at vende tilbage til, da det indebærer både at rejse og at lave mad.

”I forbindelse med Corona har jeg talt med mange, som har glædet sig til at kunne komme ud igen; i biograf, på café og restaurant. Jeg har glædet mig til at komme på arbejde igen.”

Bidro aflang Ledflex

Der er ingen tvivl om, at Anne Hjernøe brænder for sit arbejde og har længtes efter normale forhold – arbejdsforhold.
Men selv om corona fik sat en midlertidig stopper for bl.a. hendes foredrag og kurser på Mallorca og i Marokko, så gjorde omstændighederne ved corona også noget godt.

”På grund af corona fik vi (journalist Anders Agger og Anne Hjernøe, red.) en god og gyldig årsag til at rejse rundt i Danmark. Jeg har selv holdt kurser på Læsø, og det har været super fint. Når vi laver fjernsyn får vi lov til at komme rundt og møde en hel masse mennesker, men vi møder jo ikke vores seere. Og seerne møder jeg, når jeg er ude og holde foredrag og kurser. Det er en kæmpe gave. Ellers er der jo en glasskærm imellem os. Her er der en ”instant” feedback. Det nyder jeg.”

God kemi og godt samarbejde

Anne Hjernøe og Anders Agger er kendt for deres programmer gennem årene, hvor de rejser rundt i verden og i Danmark, møder mennesker og laver mad. Det sidste står Anne Hjernøe for. Og hun har en forklaring på, hvorfor netop den type program er populær.

Novasel - Perskindol

”Jeg tror, folk kan lide tempoet, og at vi er nogenlunde i øjenhøjde med de mennesker vi møder. Vi prøver at forholde os til verden omkring os, som vi ser det. Vi sætter tempoet ned. Folk får lov at tale ud i vores programmer, og vi klipper dem ikke fuldstændig i stykker. Vi får lov til at være os selv og skal ikke spille skuespil. Jeg tror mange tænker, at dem kunne man sgu dog drikke en øl med”.

En oplevelse af appetit på livet

Med de mange rejser, forskellige destinationer og indtryk Anne Hjernøe har haft, er der særligt en der har gjort indtryk.

”Min største personlige oplevelse var nok at sidde i en flygtningelejr i Jordan med 30.000 syriske flygtninge. Mennesker, der er skubbet ud i ingenting og med meget lidt håb for fremtiden. Alligevel var der plads til latter og en eller anden form for appetit på livet. Vi besøgte en familie på fem, der boede i en container. Bagefter tjekkede man ind på et hotel på et værelse, der var lidt større end den container – og lokummet var ikke lige ved køkkenbordet. Sådan en oplevelse sætter ens eget liv, og den måde vi lever på, utroligt meget i perspektiv.”

Anne Hjernøe og Anders Agger er efter planen tilbage på skærmen i løbet af sensommeren med programmer fra Norden. Programmerne optages i løbet juni, juli og august.

En have fuld af biodiversitet

”Hvis jeg havde tid, ville jeg elske at have en lille gartner i mig.” Men tid er ikke det, der er mest af, så Anne Hjernøes have bruges mest til at koble af i. ”Vores have har været vild med vilje i 20 år, og nu er vi blevet hipster. Vi har egern, fugle og mærkelige svampe. Vi har ”dyrket” biodiversiteten længe før det blev moderne”.

Stærk, let og mæt

Da Anne Hjernøe for nogle år siden tonede frem på skærmen, 20 kilo lettere, virkede interessen for hendes vægttab i første omgang overvældende. Hun fik mange og lange mails med spørgsmål om, hvad hun havde gjort. Derefter var det logisk at skrive en bog om vægttabet, selvom der var mange overvejelser.

”Jeg besluttede at fortælle om mine personlige erfaringer. At jeg skrottede mellemmåltiderne, og besluttede mig for at være både stærk og lettere. I de sidste 4 år har jeg styrketrænet 3-4 gang om ugen. Det gør noget ved én at føle sig stærk og fyldt med energi. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, så de sidste par år har jeg ville (gen)lære at stå på hænder og står på hovedet. Det er jo sådan nogle ting man slipper, når man ikke længere er barn. Når man bliver voksen, stopper man med at kravle i træer, og man stopper med at stå på hænder. Hvorfor er det, man slipper de der ting? Det er jo sjovt at lære i en alder af 52.

  • Anne Hjernøe, 52
  • Gift med Jens Folmer Jepsen
  • Børn: 1 datter
  • Uddannelse: Socialpædagog, journalistik, multimedier og kommunikation
  • Holder foredrag, workshops og kurser. Udgivet 24 bøger.
  • TV-programmer: Bl.a. Frilandshaven og Anne og Anders

LÆS OGSÅ: Mød Cecilie Hother der følger sit hjerte og sin mavefornemmelse; klik her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe