Derfor skal du passe godt på taget

hustag
Vinterens storme kan gøre skade på bl.a. husets tag.

Vinterens vejr kan tage hårdt på huset. Storme kan have fået tagsten til at rykke sig, vinduerne er afskallede, tagrenderne er tilstoppede, ligesom stuens vægge måske er blevet mørke, fordi brændeovnen var tændt hele vinteren.

Derfor skal du passe godt på taget

”Det er bedre at få lavet de nødvendigt små reparationer nu end at stå med et større håndværksprojekt senere hen”, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Niels Strange.

Bidro aflang Ledflex

Det er derfor en god ide at gennemgå huset – enten selv eller med professionel hjælp – og sikre sig, at alt er i orden. For eksempel bør facaden tjekkes for mindre revner og sprækker, mens tagkonstruktionen kan have taget skade af vinterrens vejr som regn, blæst og snefald.

-Taget er husets paraply og den mest udsatte del på et hus, fordi det konstant er udsat for hård vind og vejr specielt om vinteren. Et utæt tag kan give store fugtskader, så derfor er det vigtigt at holde det tæt, siger Niels Stange.

Men selvom man er klar til at køre i byggemarkedet for at friske boligen op, så skal man kun give sig i kast med de projekter, man har de nødvendige kompetencer til. Hvis man eksempelvis har mistanke om et utæt tag, så er det en god ide at tilkalde professionel hjælp og få det ordnet på en god og sikker måde.

Novasel - Perskindol

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe