Hvad er det nu lige et energimærke er?

Ved du hvad et energimærke er? Få svaret her.

Hvad er det nu lige et energimærke er? Her får du svaret!

(sponsoreret indlæg)

Bidro aflang Ledflex

Hvad er energimærket?

Et energimærke er et godkendt dokument, der beretter om din boligs elforbrug samt energieffektivitet. Energimærket giver således mulighed for at give en potentiel køber af din bolig mulighed for at få et indblik i, hvor store energiudgifter din bolig har, herunder vand, varme og el. Det sikrer, at den potentielle køber ved, om boligen er energiøkonomisk og velisoleret. Desuden indeholder et energimærke et forslag til, hvordan der kan foretages energiforbedringer af ejendommen.

Sådan ranglistes ejendommen

Energimærket går fra A til G. Det indebærer, at når boligen bliver energimærket, ranglistes boligen i forhold til energiforbruget. A er navnlig det mest energivenlige mærke, og G er det mindst energivenlige mærke.

Energimærket bliver vurderet i forhold til boligens alder. Det vil sige, at jo ældre boligen er, desto sværere vil det i sagens natur blive at opnå den bedste energimærkning.

Novasel - Perskindol

Når du skal sælge din bolig

Hvis du skal sælge din bolig, skal du have fået et energimærke. Det er som udgangspunkt dit ansvar, at energimærket er på plads, hvorfor du bør have sørget herfor, inden ejendomsmægleren markedsfører salget.

Hvis du har en ejerlejlighed eller andelsbolig, er det dog ejerforeningen eller andelsboligforeningen, der bærer ansvaret for sådant energimærke.  

Hvis du er utilfreds med energimærket

Hvis du mener, at der er foretaget en fejlvurdering ved udfærdigelsen af et energimærke af din bolig, har du mulighed for at klage. Du skal blot reklamere inden et år.

Energimærkningen foretages af et certificeret energimærkningsfirma. Hvis du er uenig i energimærkningen, skal du først rette henvendelse til firmaet. Du kan nedhente et særligt klageskema hos Energistyrelsen, hvor der også fremgår en klagevejledning.

Er du stadig uenig med afgørelse, har du mulighed for at klage til Energistyrelsen indenfor 4 uger efter modtagelse af afgørelsen. Herefter træffer Energistyrelsen en afgørelse, der enten giver dig helt eller delvist medhold eller slet ikke medhold.

Vær opmærksom på dette

Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.

Hvad er det nu lige et energimærke er? Her får du svaret! Se ovenfor.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du dit hus indbrudssikkert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe