Indbrud topper i ferieperioden – se hvordan du undgår indbrud

Undgå indbrud i ferieperioden

Ferietid er afslapning, oplevelser, dejlige minder og en opladning til hverdagen. Hverdagens udfordringer kan dog hurtigt ramme én som lyn fra en klar himmel, hvis man kommer tilbage fra en dejlig ferie for at opdage, at der har været indbrud.

Når det for de fleste er sommerferie, er det for indbrudstyve en ”invitation” til at lave indbrud. I 2022 var juli måned den måned på året med flest registrerede indbrud.

Bidro aflang Ledflex

Gode råd til at undgå indbrud

Der findes flere gode råd og undersøgelser der bekræfter, at de kan minimere risikoen for indbrud. De gode råd handler i bund og grund mest om, at man ikke efterlader hjemmet, så det er tydeligt, at man er bortrejst.

Undgå indbrud i ferieperioden
Indbrud: Gør det svært for indbrudstyven at komme “på besøg” når du er på ferie.

Nabohjælp har også en rigtig god og præventiv virkning. Op mod hvert 4. indbrud kan ifølge forskning nemlig forebygges med aktiv Nabohjælp. Der findes en app, der hedder Nabohjælp. Her kan du finde naboer og hjælpere lige i nærheden af, hvor du bor. Dem kan du ”invitere” til at hjælpe med at passe på dit hus, når du er bortrejst. Du kan selvfølgelig også selv melde dig til at passe på andres hus, mens de er bortrejst.

Via appen vil feriehjælperne løbende blive påmindet om at få huset til at se beboet ud, og også få gode råd til hvordan de skal gøre det. Det kunne f.eks. være at tømme postkassen, bruge din affaldsspand, eller parkere bilen i indkørslen.

Novasel - Perskindol

Gode tips til dig der skal på ferie

  • Brug en timer til lyset, så det tænder og slukker – gerne på forskellige tidspunkter.
  • Brug eventuelt en timer til tv’et eller en radio.
  • Lad ikke værdifulde genstande kunne ses gennem vinduet.
  • Lad ikke værktøj og redskaber der kan bruges til at bryde ind med ligge fremme. Lås det inde i skuret.
  • Sørg for at hækken ikke er så høj, at forbipasserende ikke kan bemærke en tyv/indbrud. Lad hækken være 1,6 meter.
  • Tænk over at hjemmet ser beboeligt ud. Du kan lade lidt legetøj eller vasketøj ligge fremme. Du kan også efterlade lidt opvask.
  • Prøv at få arrangeret hjælp fra naboerne – se Nabohjælps app.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe