Sådan gør du det besværligt for tyven at lave indbrud

Vinduet er tyvens foretrukne indgang

Indbrud: Vidste du, at 66 procent af indbrud i boliger i Danmark sker gennem vinduet, og 23 procent sker via terrasse- og altandør. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Center for Kriminalitetsanalyse.

Du kan gøre det mere sikkert for dig og sværere for indbrudstyven med disse gode råd om vinduer og sikring.

Bidro aflang Ledflex

Tjek vinduet grundigt

Det er nemmere for en indbrudstyv at bryde ind gennem et vindue, der er skadet af råd og er misligholdt, end et vindue der er vedligeholdt. Derfor er vinduets stand vigtigt – både indvendigt og udvendigt. Det gælder især kældervinduer, da et misligholdt kældervindue kan være en nem vej ind for en indbrudstyv. En løsning i kælderen kunne være at montere tremmer eller et gitter for vinduet. På den måde kan der stadig komme lys ind, men løsningen falder måske ikke i æstetikerens smag. Husk også at være opmærksom på flugtveje i tilfælde af brand. Under alle omstændigheder, bør du starte med at tjekke om vinduerne er vedligeholdte og opfylder kravene til god indbrudssikring.

Tjek om ruden kan pilles ud af vinduet

Du bør undersøge om ruden er let at pille ud af vinduerne. Hvis det er det, kan du montere specielle beslag eller bruge envejsskruer i glaslisterne. Du kan også vælge at demontere ruderne, og genmontere ruderne med indbrudshæmmende glasbånd. Det er en fin løsning, og den er ikke synlig.

Vinduerne er tyvens foretrukne indgang
Det er en god regel at tjekke vinduet en gang om året.

Brug sikringsglas mod indbrud

Vælger du at skifte ruderne, bør du overveje, om du skal have nye ruder med sikringsglas. Sikringsglas er en løsning, der består af flere lag glas, der er lamineret sammen. Det bevirker, at hvis ruden smadres, vil glasskårene blive hængende sammen. Det er derfor ikke muligt at komme ind eller ud gennem ruden.

Novasel - Perskindol

Eftermonter vinduet med nye beslag

Det er som udgangspunkt en god idé at gennemgå og tjekke alle vinduer og døre en gang om året. Tjek at de lukker korrekt og om beslagene er slidte. Beslag på vinduer og døre slides med tiden, og det er med til at gøre dem nemmer at bryde op. Som ekstra sikkerhed kan du eftermontere ekstra sikringsbeslag der sikrer, at vinduet ikke kan åbnes, selvom hængslerne fjernes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe