Træbeskyttelse: Dit træværk holder længere når du træbeskytter

træbeskyttesse og træmaling

Træbeskyttelse og træmaling er en måde at få dit træværk til at holde længere. Når du vælger at kaste dig over behandling af dit udendørs træværk, er der dog lige nogle faktorer du skal forholde dig til, inden du går i gang med penslen. Her får du gode tips til hvilken træbeskyttelse der passer bedst, og hvornår du bør give dig i kast med projektet.

Hvornår er det bedst at træbeskytte?

Når du skal male udendørs træværk, er den bedste periode fra udgangen af april til udgangen af september. Her vil temperaturerne typisk være mest gunstige for at træbeskytte.

Bidro aflang Ledflex
  • Start med at tjekke vejrudsigten inden du træbeskytter
  • Temperaturerne bør være mellem 10-25 grader
  • Det skal helst ikke have regnet i 5-7 dage inden du træbeskytter (mal ikke på vådt træ)
  • Der skal helst være 3-5 tørredage efter du har malet
  • Træet skal ikke være for fugtigt

Sådan beskytter du Komposit

Normalt kræver Komposit ingen behandling. Komposit kan holdes rent med almindelige rengøringsmidler og holder sig flot længe.

forskelligt træværk skal behandles forskellig5
Træmaling og træbeskyttelse bruges forskelligt afhængig af hvilket materiale du vil vedligeholde.

Træbeskyttelse til trykimprægneret træ

Der er mange meninger om, hvordan trækimprægneret træ skal behandles fra starten. Alligevel er det vigtigt at du behandler trækimprægneret træ med det samme. Hvis du vælger at lade det stå ubehandlet, risikerer du at overfladen på det trykimprægnerede træ bliver nedbrudt vejr og vind. Overfladen kan blive nedbrudt hvis der trænger fugt ind i træet. Ofte har trækimprægneret træ være opbevaret udendørs, og det er derfor vigtigt at træet er tørt, inden du starter din behandling. Du kan med fordel bruge en primer inden du starter træbehandlingen.

Sådan beskytter du med Super Wood

Super Wood er som udgangspunkt imprægneret, men alligevel er det vigtigt at træet behandles med en grunder inden selve behandlingen med træbeskyttelse. Dette sikrer det mest holdbare resultat. Selve træbeskyttelsen kan du vælge i farver eller toner, alt efter om du vil skjule træets struktur eller ændre farven.

Novasel - Perskindol

Sådan beskytter du fabriksgrundet og fabriksmalet træ

Til fabriksgrundet- og malet træ kan du bruge en primer og herefter vælge træbeskyttelse. Vælg enten en heldækkende eller en transparent træbeskyttelse.

Træbeskyttelse til vakuumimprægneret træ

Vakuumimprægneret træ har godt af at blive behandlet med en grunder til at starte med. Det give den bedste vedhæftning og den efterfølgende træbehandling vil holde længere. Selve træbeskyttelsen kan du vælge om skal være transparent eller heldækkende.

Sådan beskytter du lærketræ

Lærketræ skal afvaskes med algefjerner. Herefter kan du grunde og til slut vælge en træbeskyttelse. Du kan både vælge en heldækkende eller en transparent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe