7 tips til en sommer uden madspild

lav lækker mad uden madspild

Varmere dage, ændringer i rutiner og spontane aftaler er blandt det, der kendetegner sommeren allerbedst, men som desværre også kan føre til et øget madspild. Det er både spild af mad og af penge, men heldigvis kan du nemt lave om på det. Her er madspildsappen Too Good To Go’s bedste tips til at undgå spild og spare penge denne sommer.

Sommer med spontanitet og mindre madspild

Sommeren byder ofte på flere middagsaftaler, arrangementer og mere spontanitet. Men med sjov og mindre forudsigelige måltider kommer ofte mere madspild, fordi vi glemmer alt om de gode vaner. Vi glemmer at tømme køleskabet inden ferien, lader maden stå for længe på bordet i varmen og transporterer mad til strande og parker. Men glemmer at tage resterne med hjem igen.

Bidro aflang Ledflex

En undersøgelse foretaget af Too Good To Go viser, at frugt, grøntsager og brød er det, der oftest ryger i skraldespanden om sommeren i de danske hjem. Her vurderer 41% at de oftest smider frugt og grønt i skraldespanden, mens 40% vurderer, at de oftest smider brød ud.

Men det behøver slet ikke at være besværligt at reducere madspild og holde sommerferie med god samvittighed. Her er 7 tips til en sommer uden madspild og samtidig spare penge denne sommer:

1. Frys, frys, frys

Fryseren er din bedste ven, når du har mad eller drikkevarer til overs. Og der er næsten ingen grænser for, hvad der kan fryses! Isterningebakker er ideelle til at fryse flydende rester såsom mælk, yoghurt, vin og kaffe. Og ellers er det i øvrigt en god idé at fryse madrester i små portioner. Så det er nemt at tage op igen, når du skal bruge det. Det samme gælder, hvis du fryser frugt eller grøntsager: Skær det i små stykker, så det nemt kan tages op til kage, smoothies eller is.

Novasel - Perskindol

2. Udnyt resterne på sommerbordet

Der er utallige måder hvorpå du kan udnytte dine rester. Vi har spurgt vores brugere om deres favorit (madspilds)retter om sommeren. Her er især salater såsom kartoffelsalat, pastasalat og cæsarsalat blandt favoritterne. Desuden nævner mange også, at de ofte bruger resterne på grillen eller i wraps og pitabrød med alt godt fra køleskabet.

3. Køb med omtanke og få mindre madspild

Er ferien lige rundt om hjørnet? Drop indkøbsturen i dagene op til og brug i stedet alle dine rester i køleskabet. For eksempel i en tøm-køleskabet- tærte. Det er en simpel måde at komme af med både kød, pålæg og grøntsagerne i grøntsagsskuffen og samtidig spare penge!

4. Iskolde forfriskninger

Står dine frugter fremme i de høje temperaturer, så bliver de hurtigt overmodne. Men det betyder slet ikke, at de ikke kan bruges. Overmoden frugt har nemlig ekstra meget smag, hvilket betyder, at de egner sig godt i både smoothies og is, der er perfekt til en varm sommerdag. Du kan også fryse frugterne ned og brug dem som smagfulde (og flotte!) isterninger i vand, lemonade eller sangria.

5. Organiser køleskabet

Et organiseret køleskab kan spare dig for meget madspild. I et rodet køleskab glemmer du nemlig ofte det, der gemmer sig bagerst. Husk derfor at placere det, der har længst holdbarhed bagest og det der har kortest holdbarhed forrest, så du husker at bruge det. Husk også at “bedst før” kun er vejledende. Det betyder, at du ofte sagtens kan bruge varerne længere end datoen indikerer. Brug i stedet dine sanser til at se, dufte og smage om maden stadig kan spises.

6. Mindre portioner giver mindre madspild

Selvom det kan være fristende at lave store portioner, så der er mad til flere dage, så husk på ikke at lave mere mad end hvad du kan nå at spise. Alternativt kan du fryse resterne med det samme, så du er sikker på, at det ikke ender med at blive dårligt i køleskabet fordi spontane aftaler ændrer dine middagsplaner.

7. Brug Too Good To Go på rejsen

Vidste du, at madspildsappen Too Good To Go også kan bruges udenfor landets grænser? Too Good-To-Go appen kan benyttes i 17 lande, hvilket betyder, at der er mange muligheder for også at bekæmpe madspild samt spare penge, når du er på ferie. Prøv for eksempel Too Good To Go i Barcelona, Rom, Lissabon eller Palma De Mallorca og afprøv de lokale specialiteter til en god pris.

Se de 7 tips til en sommer uden madspild ovenfor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe