Madspild: Brug hovedet og resterne så du undgår madspild

Brug resterne og undgå madspild

Der er mange penge at spare i husholdningsbudgettet, hvis madvanerne får lidt ekstra opmærksomhed. En dansk husstand på fire personer smider i gennemsnit næsten 60 kilo mad ud om året. Det er store mængder madspild

En stor del af vores forbrug går til mad. Alligevel smider vi i Danmark mad ud for næsten 16 mia. kr. om året. Der er altså mange penge at spare, hvis vi kigger lidt nærmere på vores madvaner. Det simple råd er at reducere madspild. Både af økonomiske og miljømæssige hensyn.

Bidro aflang Ledflex

Det behøver ikke være besværligt at reducere madspild.

Brug resterne og undgå madspild med disse gode råd

Lav en madplan

Med en ugentlig madplan kan du undgå madspild og dermed spare penge. Hvis du laver en ugentlig madplan, kan du købe stort ind én gang om ugen. Du kan prøve at planlægge retterne, så der indgår flere af de samme ingredienser. Det er en måde at undgå mad går til spilde.

Madpakke med rester

Brug fantasien og lav madpakker med rester fra gårsdagens middagsmad. Det er en fin måde at undgå madspild, og du falder ikke for fristelsen for hurtige og ofte dyre take away muligheder.

Novasel - Perskindol

Hjemmebagt brød

Brød er en af de madvarer, der er blevet dyrere og som desværre ofte ender i skraldespanden, fordi vi ikke når at spise det hele. Du kan finde nemme og hurtige opskrifter på dejligt brød, du selv bager. Det behøver langt fra at være besværligt; ofte er det meget nemmere end man tror. Du kan lave store portioner og fryse ned. Så har du altid hjemmebagt brød lige til at tage ud af fryseren, og du undgår at smide tørt eller muggent brød ud.

Brug fryseren

Har du lavet for meget aftensmad, så frys ned. Det er en god vane, og de dage hvor du måske er presset på tid, er det rart at kunne tage færdig hjemmelavet mad ud af fryseren. Det kan være dage, hvor du ellers ville falde for fristelsen og bestille hurtig take away mad. Find gode opskrifter der reducerer madspild her.

madspild
Brug resterne og undgå madspild med gode råd i teksten ovenfor.

author avatar
Jeanet Gugic

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jøhl – Grethe